CHP'nin Urla Adayı gözyaşlarını tutamadı

CHP'nin Urla Adayı gözyaşlarını tutamadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, Urla’nın gelecek 30 yılını planlamak için çalışmalara başladığını söyledi. Büyük destek gördüğünü anlatan Oğuz, duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkan adayı Burak Oğuz, özel bir tv'de yayınlanan programda iddialı konuştu.

Urla’da seçim hazır olduklarını söyleyen Oğuz, Türkiye’nin dikkatini Urla’ya çekecek bir seçim sonucu elde edeceklerini söyledi.

Urla’nın 30 yıllık planını hazırladıklarını belirten Oğuz, “3 tane akademisyen arkadaşım, dışarıdan gözle Urla’da bir hafta boyunca yaşadılar. Urla’daki yaşam hakkında bir rapor çıkardılar. Urla’daki  sorunlar hakkında her şeyi yazdılar. Bu rapor doğrultusunda Urla’nın 30 yılını planladık. Biz sadece günü yaşamak istemiyoruz. Planlama her şeyin başıdır. Yeni dönem Urla’da daha güzel olacak” dedi.

BENİ GÖREMEYİNCE ‘HANİ NEREDESİN’ DİYORLAR
Kentteki yaşayan herkesle iyi ilişkileri olduğunu anlatan Oğuz, “Kentin esnafıyla temas etmeyi çok önemsiyorum. Zaten artık hepsi dostumuz, gitmediğimiz zaman telefon açıyorlar, ‘hani neredesin’ diyorlar. Yerel yöneticilerden beklenilen şey ulaşılabilmek. Ben birçoğunun sofrasına oturmuşumdur, yemeğini yemişimdir, çayını içmişimdir. Hem de defalarca. İnsanlar kendinden birini orada gördüğü zaman seviniyor ve bu da size yansıyor. Şu anda herkesin derdi geçim. Bir yerel yöneticinin hedefi, yerel halkın para kazanmasını geçimini sürdürmesini sağlamak. Bir şey yaparsınız herkes sizi ayakta alkışlar ancak bunu sürdüremiyorsanız bir anlamı kalmaz. Bizim bütün amacımız günü değil, geleceği kurtarmak. Yaptığınız her şeyin samimi ve sürdürülebilir olması son derece önemli. Artık klasik belediyecilik anlayışı geride kaldı. Yol, su, asfalt belediyelerin asli görevidir” dedi.

Oğuz, kendisine gelen mesajlar okunurken duygusal anlar yaşadı. Özellikle çok yoğun bir destek gördüğünü belirten Oğuz, günlerdir telefonlarının susmadığını vurguladı. Siyaset yolculuğu ve mücadelesini gözünün önüne getirdiğini belirten Oğuz, emeğin karşılığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Oğuz, birlikte yol yürüdüğü Urlalıların desteği karşısında duygusal anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı.

DİKKAT ÇEKECEK SONUÇ ALACAĞIZ
CHP olarak seçime en iyi biçimde hazırlanacaklarını söyleyen Oğuz, “Eski siyasetçilerin kalıplaşmış değimleri vardır. Akıllı siyasetçi toprağın altına yatırım yapmaz. Benim hiçbir zaman böyle bir bakış açım olmadı. Arkadaşlarıma da hep şunları ifade ettim; ‘Burak Oğuz bir dahaki seçimde nasıl seçilir” diye değil, ‘30 yıl sonra Urlalılara nasıl bir Urla yaratacağız” mantığıyla iş yapmalıyız. CHP olarak bu süreci en iyi şekilde yürüteceğimize dair hiç şüphemiz yok. Seçim sonuçları bazında Türkiye’nin dikkatini Urla’ya çekecek bir sonuçla bu süreci götüreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

URLA’DA HER ŞEY VAR
Vizyon projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını aktaran aday Burak Oğuz, “Urla’nın insan potansiyeli müthiş. Akademisyenleri, işadamları, yerlileri, siyasetçileri. Bizim için önemli olan bu potansiyeli kullanarak Urla’nın gelecek vizyonunu belirlemek. Urla’nın her şeyi var, yeter ki siz önceliklerinizi belirleyin. Önemli olan bunlara ufak dokunuşlarla yön vermek gerekiyor. Çok harika, çok kaliteli bir süreçle aday gösterildik, önemli olan bunu sürdürerek hep birlikte seçime gitmek” ifadelerini kullandı.