CHP PM'ye İzmir damgası!

CHP PM'ye İzmir damgası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da milletvekili seçildiği İzmir’den 5 isim Parti Meclisi’ne (PM) girdi. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nı oluşturacak MYK’da en az 1 ya da 2 İzmir temsilcisi olması bekleniyor. YDK’da ise 2 İzmirli yer aldı

CHP Lideri’nin anahtar listesinde partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’den PM için 5, YDK için 2 isim yer aldı. Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, Erdal Aksünger, Sevda Erdan Kılıç ve Emre Çam çıkan sonuçlara göre İzmir'i PM'de, tecrübeli isim Mahir Polat ve Banu Gençkan ise YDK’da temsil edecek. İzmir'i MYK'da da temsil edecek kişiler bu isimler arasından seçilecek. PM ve YDK’ya seçilen isimler, kurultay sonrasında YURT'a konuştu ve mesaj verdi.

ÖRGÜT BENİ ONURLANDIRDI

Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’de görev yapan İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger listeyi delerek PM’ye girmesiyle ilgili, “İlginç bir durum, milletvekilleri ve örgüt de şaşırdı hatta MYK'daki bazı isimler de anlamakta güçlük çekti” dedi. Aksünger ayrıca, “Anadolu ve Trakya delegelerinin desteği, örgütün vicdanı ile listeyi deldim. Bana sahip çıktılar, örgüt beni onurlandırdı. Biz, bu partinin evladıyız” açıklamasında bulundu.

DELEGELERİMİZ OTURUYOR EKSİK TAMAMLIYOR

Liste delen diğer bir isim olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Partim ve ülkem için elimden geleni yapacağım. Partililerimizin bana göstermiş olduğu teveccühe çok teşekkür ediyorum. Listede yer almamın hiçbir önemi yok. Genel başkanımızın ve diğer arkadaşlarımızın listeleri delegelerimizin ve parti tabanı- mızın listeleridir. Liste delmek falan söz konusu bile değil. Bizim arkadaşlarımız, delegelerimiz oturuyorlar eksik tamamlıyorlar. Biz birbirimize aşkla bağlıyız. Aşk eksiklerin tamamlanması demek. Delegemiz eksik tamamlıyor. O anlamda bir sakınca yok” dedi.

YOLDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

PM’ye ikinci kez seçilen Sevda Erdan Kılıç ise, “36. Olağan Kurultayımızda ‘Emek En Yüce Değer’ şiarıyla bana destek vererek 412 oyla 32. sıradan yeniden Parti Meclisi Üyesi seçilmemi sağlayan herkese teşekkür ederim. Teşekkürler Buca, teşekkürler İzmir, teşekkürler bu süreçte beni bir an bile yalnız bırakmayan yoldaşlarım” diye konuştu.