CHP seçmeni İstanbul'da Gürsel Tekin'i istiyor

CHP seçmeni İstanbul'da Gürsel Tekin'i istiyor

MAK Danışmanlık son yaptığı ankette "CHP'nin İstanbul adayı kim olsun" sorusunu yönetti. Anketten Gürsel Tekin ismi önde çıktı.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları anketten CHP adayı olarak Gürsel Tekin isminin çıktığını açıkladı.

"CHP'nin İstanbul adayı kim olsun" diye sorduklarını belirten Kulat, "Cevaplarda Gürsel Tekin ismi daha çok öne çıkıyor" dedi.

UZUN SÜREDİR SAHADA OLDUĞU İÇİN...

Ünlü anketçi Mehmet Ali Kulat, DW yayınında Nevşin Mengü'nün sorularını cevapladı.

Yaptıkları son ankette CHP'nin İstanbul adayının kim olmasının istendiğini sorguladıklarını belirten Kulat, "Gürsel Tekin ismi öne çıkıyor. bunun nedeni de şu olabilir; Gürsel bey uzun süredir sahada, ondan dolayı olabilir." dedi.

EKREM İMAMOĞLU'NUN DURUMU...

Daha henüz erken olduğunu ve diğer adayların tom olarak ortaya çıkmadığını hatırlatan MAK'ın patronu Mehmet Ali Kulat, "Bu çalışma yapılırken Ekrem İmamoğlu medyada bu kadar öne çıkmamıştı. Ama şimdi olsa herhalde Ekrem İmamoğlu da araştırmalara yansır" diye konuştu.

TEKİN HDP SEÇMENİNDEN DE OY ALIYOR...

"Gürsel Tekin diyenler daha çok AK Parti seçmeni mi yoksa CHP seçmeni mi?" sorusuna Kulat, "CHP seçmenleri" cevabını verdi ve şöyle devam etti: "Gürsel Tekin CHP seçmeni kadar HDP seçmeninden de oy alıyor."

İSTANBUL'DA KİLİT HDP SEÇMENİ...

"İstanbul'da HDP seçmeni en kilit seçmen durumunda" diyen Mehmet Ali Kulat, "Mesela AK Parti ile MHP'nin başlatmış olduğu ittifak İstanbul'da çok ciddi bir avantaj oluşturmuyor. Asıl seçmen AK Parti'nin kendi seçmeni. Çünkü MHP yüzde 4-5'lik bir oy oranına sahip oluyor en iyi zamanında" diye konuştu.