Başkan Akgün: Deprem geliyor!

Başkan Akgün: Deprem geliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni bir sürece girileceğini belirterek; “Önümüzdeki günlerde binalarının durumu riskli olan vatandaşlarımızla yaptığımız toplantılarımızı yeniden başlatacağız. Zaman daralıyor, deprem geliyor” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Ekim ayı birinci oturumu yeni belediye binasının çok amaçlı salonunda Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

“Riskli bölgenin tam ortasındayız”

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Başkan Akgün, binaları riskli durumda olan site ve apartman sakinlerini bir kez daha uyardı. Büyükçekmece’de durumu riskli olan binaların önemli bir bölümünün vatandaş belediye işbirliğiyle yıkıldığını ve yerlerine yenilerinin yapılmakta olduğunu belirten Başkan Akgün, “Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirmek için yeniden toplantılara başlayacağız. Binalarının durumu riskli olan vatandaşlarımıza ne yapmaları gerektiğini anlatarak kendilerine hukuki ve teknik olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu anlamda belediye meclis üyelerimize de önemli görev düşüyor. Meclis üyelerimizin kendi yaşadıkları mahallede gördüğü, bildiği riskli yapılar var ise vatandaş ve belediye arasında köprü olsunlar. Bu hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Zaman giderek daralıyor, deprem geliyor. O gaz yerli yerinde duruyor. Küçükçekmece ve Silivri açıklarında gaz duruyor. Biz bu iki noktanın tam ortasındayız. Deprem her an olabilir. Her gecen gün olma ihtimali artıyor” uyarısında bulundu.

“Mevlüt Uysal’a başarılar diliyorum”

İstanbul’da Sayın Kadir Topbaş istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mevlüt Uysal’a da başarı dileklerinde bulunan Başkan Akgün; “Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mevlüt Uysal arkadaşımıza başarılar diliyorum. Çok ulvi bir makamda 1.5 yıl hizmet yapacak. Bizlerde kendisine yardımcı olacağız. Arkadaşımızın başarılı olması için herkesin arkadaşımıza yardımcı olması lazım. Bizim talebimiz 39 ilçeye eşit mesafede bulunmasıdır. Sayın Kadir Topbaş’a da verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında da kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Gündem maddeleri karara bağlandı

Başkan Akgün’ün ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, gündemdeki konular ve önemli günlere ilişkin görüş ve temennilerini dile getirdiler.

Gündem dışı konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumuna gelen 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu 19 Ekim Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleşecek.