CHP: 'Tek adam rejimine karşı ortak cephe!'

CHP: 'Tek adam rejimine karşı ortak cephe!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Kurultayı'yla ilgili yaptığı açıklamada, 'Nasıl Adalet Yürüyüşü son olmadıysa haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükselteceği kurultay da son olmayacak. Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin ortak mücadelesi sürecek' dedi.

Adalet Kurultayı ile ilgili hazırlıklar sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin mücadelesi sürecek” dedi. Ağbaba, kurultayın ‘demokrasiyi savunanların platformu olacağını’ söyledi 

Birgün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre, CHP’de 26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenecek Adalet Kurultayı ile ilgili hazırlıklar sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Nasıl Adalet Yürüyüşü son olmadıysa haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükselteceği kurultay da son olmayacak. Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin ortak mücadelesi sürecek” dedi.

CHP’nin, Gelibolu Kocadere Mevkisi’nde yapmayı planladığı Adalet Kurultayı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na yaptığı başvuruya henüz yanıt gelmedi. Ancak bir yandan resmi izin beklenirken, bir yandan da genel merkezde oluşturulan komisyon kurultayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Komisyonun üzerinde çalıştığı taslak programa göre, hergün ana teması “adalet” olan iki ayrı oturum düzenlenecek. Kurultay’da bu oturumların dışında da etkinlikler yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yöneticileri kurulacak çadırlarda geceleyerek, kurultay süresince alandan ayrılmayacak.

“Tek adam” rejimi kurumsallaştırmaya yönelik Anayasa değişikliği referandumu sürecindeki “hayır” blokunda yer alan ve Adalet Yürüyüşü’ne destek verenlerin katılımının planlandığı kurultay sonunda bir bildiri yayınlanması bekleniyor. “Tek adam” rejimine karşı ortak cepheyi canlı tutmayı ve büyütmeyi hedefleyen CHP, kurultayın ardından başka etkinlikler de planlıyor.

Ağbaba: Kurultay son olmayacak

Kurultay hazırlık komisyonunda görev yapan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’nin sadece organizasyonu yaptığını kurultayın adalet arayan, haksızlıklara direnen, karşı çıkan, demokrasiyi savunan herkesin sesini duyuracağı bir platform olacağını kaydetti.

Adalet Yürüyüşü’nün farklı siyasi görüşlerden insanları bir araya getirdiğini ve tüm katılanların mağduriyetlerini dile getirerek “adalet” diye haykırdığını kaydeden Ağgbaba, şunları söyledi:

“Kurultay alanında tıpkı Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi parti bayrağı, amblemi olmayacak. Nasıl Adalet Yürüyüşü son olmadıysa, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükselteceği kurultay da son olmayacak. Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin mücadelesi sürecek. 16 Nisan’dan buyana yaşananlara bakıldığında tam bir organize hareketle karşı karşıya olduğumuz açık seçik görülüyor. AKP, Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine, demokrasiye yönelik planlı saldırısını sürdürüyor. Buna karşı sesimizi yükseltmek, bir araya gelmek zorundayız. Adalet Yürüyüşü de Adalet Kurultayı da bu anlamda önemli birer adımdır, devamı gelecektir. Meclis’e sıkıştırılmış bir muhalefet yerine 16 Nisan’ın ardından gerçek niyetini gizlemeye bile gerek duymayan bu iktidara karşı her platformda, sokakta mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.”