CHP, 'Uyuşturucu' ve 'İntiharları' Meclis Gündemine taşıdı

CHP, 'Uyuşturucu' ve 'İntiharları' Meclis Gündemine taşıdı

CHP, son yıllarda uyuşturucu kullanımının ortaokullara indiğini ve en çok intihar vakalarının 15-19 yaş grubunda gerçekleştiğini belirterek konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

Yurt Gazetesi- Cihan ÖZDEMİR

CHP'li 24 milletvekili son yıllarda uyuşturucu kullanımının ortaokullara indiğini ve en çok intihar vakalarının '15-19 yaş grubunda' gerçekleştiğini belirterek nedenlerinin araştırılması ve önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

TBMM Başkanlığına 17.05.2017 de gelen Meclis Araştırma Önergesi işleme alındı. Son zamanlarda muhalefet milletvekillerinin toplumun duyarlılık gösterdiği bir çok konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için verdikleri bazı önergeler, AKP'li milletvekillerinin 'çoğunluk oyu' ile reddedilmişti.

Partiler üstü bir konu olan 'Çocuk ve gençlerimizin madde bağımlılığı ve alkol düşkünlüğü' Yeşilay Dergisi'nin geçen ay yayınlanan bininci sayısında da yer aldı.

Önümüzdeki süreçte Meclis Gündemine gelmesi beklenen konu ile ilgili, iktidarın göstereceği tutum merak konusu oldu.

En çok intihar '15-19' yaş grubunda, uyuşturucu kullanımı ortaokullara indi

CHP'li 24 milletvekilinin imza sahibi olduğu önergenin 'genel gerekçe' bölümünde şu ifadeler yer aldı:

'Maalesef ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanımında sürekli bir artış gözlenmektedir. Bunun yanında madde bağımlılık yaşının da giderek aşağılara düştüğü, bonzai kullanımı ortaokullara kadar indiği görülmektedir. Buna bağlı olarak yine son yıllarda '15-19' yaş grubunda intihar vakalarının da arttığı ve intiharların en çok bu yaş grubunda olduğu görülmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimiz madde bağımlılığından, zararlı alışkanlıklardan yeterince korunamamaktadır.

Anayasamızda da belirtildiği üzere Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korunmak için gerekli tedbirleri almalıdır.

Tüm bu nedenlerden son dönemde gençler arasında hızla yayılan, çocuklarımızın ölümüne neden olan sentetik uyuşturucu bonzainin kullanımının engellenmesi ve gerekli yasal önlemlerin alınması, yine son yıllarda gençlerde artan intihar olaylarının nedenlerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasamızın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 104. ve 105. Maddeleri uyarınca bir Meclis Ararştırma Komisyonu kurulmasını saygılarımızla arz ederiz.'