CHP ve İYİ Parti'den YSK'nın ret kararına ilk tepki

CHP ve İYİ Parti'den YSK'nın ret kararına ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Meral Akşener görüşme sonrası CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, YSK'nın 'İstanbul'daki bütün ilçelerde seçim yenilensin' başvurularını reddetmesiyle ilgili olarak "Yanlışlığı bir karar olarak önümüze koyuyorlar, kabul etmiyoruz" açıklaması yaptı.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın İstanbul ilçe seçimlerinin erddedilmesine yönelik yaptıkları itirazı reddetmesini değerlendirdi: 

"Yanlışlığı bir karar olarak önümüze koyuyorlar, kabul etmiyoruz. YSK, kendisini reddeden bir kurum. Sandık aynı, seçmen aynı, 4 pusulayı aynı zarfa koyuyorlar. YSK birisini doğru bulmuyorum diyor.

YSK'dan farklı bir karar beklemiyorduk. 'Seçim sandıklarında yanlışlık vardı' diyorlar. Buna ilkokul çocuğu bile inanmaz. İstanbul'u alacağız. İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Bu kadar haksızlık yapılamaz.

Erdoğan elimizde görüntüler var dedi. O hırsız o görüntüleri versin bakalım. İzleyelim kimmiş hırsız. Milli iradeye hırsızlık vardır. Kendisine çağrıda bulunuyorum. Oyların çalındığı görüntüler var diyorsun. Bunu açıkla. Açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum."

Meral Akşener:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na ziyareti için teşekkür ediyorum. Adalet, hukuk ve demokrasiyi konuştuk. İstanbul'da seçim yenilenecek. Biz görüşlerimizi ifade ettik. İstanbul'da adayımız yoktu ve yine olmayacak. Ekrem İmamoğlu'nu dün destekledik bugün yine destekleyeceğiz. Seçimi açık ara kazanması yönünde çalışma yapacağız. Liderler arasında bu tür görüş alışverişlerinin olması lazım. 

Cumhur İttifakı'nın büyük ev küçük ortağına da seslenmek isterim. Toplumu ikiye böldünüz yetmiyor, arada bir bir araya gelin toplumu germeyin.

BAHÇELİ SORUSU

Yıllarca bebek katili dediği teröriste birden bire 'Öcalan' dedi. Bir sonraki adımı sanıyorum 'Sayın Öcalan' olacak.

Bizim Kandil ile anlaşma imzaladığımız iddia edilmişti. Bugün görüyoruz ki Kandille kim ortak."