CHP’de Bayraklı ve Buca'da neler olacak?

CHP’de Bayraklı ve Buca'da neler olacak?

CHP’nin PM toplantısında üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan Şişli, Silivri ve Bodrum adayları belirlenecek.

CHP'nin yerel seçimlerde aday göstereceği belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi (PM) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan 8 ilçenin adayları
da belirlenecek. İstanbul'un Şişli, Silivri, Maltepe, Küçükçekmece ve Beyoğlu, İzmir'in Bayraklı ve Buca ile Muğla'nın Bodrum ilçelerinin adayları gündemde olacak.

YENİDEN OYLANACAK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Maltepe İlçesi'nde mevcut başkan Ali Kılıç'ı, Bodrum İlçesi'nde mevcut başkan Mehmet Kocadon'u ve Bayraklı İlçesi'nde daha önce de listesinde olan Cevat Durak'ı önereceği ifade ediliyor. Buca'da ise ivme mevcut başkan Levent Piriştina'ya kayıyor.

İstanbul Kadıköy ve Ankara Etimesgut'un da masaya gelmesi, Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı'nın yeniden oylanması gündemde bulunuyor.

Adana ve Mersin'in eksik kalan ilçe adayları da belli olacak. İYİ Parti'ye bırakılan Kocaeli Körfez'de Bozkurt Uslu'nun, Bursa Mustafakemalpaşa'da Orhan Alper'in ve Orhangazi'de Çetin Çoklar'ın adaylığı oylama ile düşürülecek.

CHP, 100 civarında adayını daha ilan ederek bu maratonunu tamamlamayı hedefliyor. CHP, şu ana kadar 7 Parti Meclisi toplantısında, 17'si büyükşehir, 36'sı il olmak üzere toplamda 842 adayını açıkladı.