CHP'de bomba gelişme!

CHP'de bomba gelişme!

CHP’de gözlerin çevrildiği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi sürpriz gelişme yaşandı.

CHP’de gözlerin çevrildiği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi sürpriz gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM’de dar kapsamlı bir listenin getirilmesi talimatını verdi.

MYK toplantısında 18 Aralık Salı günü yapılacak Parti Meclis’i toplantısına getirilecek liste konusunda sürpriz bir karar alındı.

400 KİŞİLİK LİSTE ASKIYA ALINDI
Kılıçdaroğlu, salı günü yapılacak PM toplantısında İYİ Parti ile yapılan işbirliği doğrultusunda üyelerin bilgilendirileceğini ve İstanbul Büyükşehir adayının ilan edileceğini belirterek, dar kapsamlı bir aday listesinin gündeme getirilmesi talimatını verdi.

SANDIKTAN ÇIKANLAR AÇIKLANACAK
Kılıçdaroğlu’nun talimatının ardından Salı günü önce MYK sonra toplanacak PM toplantısının gündemine ilan edilecek belediye başkan adaylarının sınırlı sayıda tutulması için düğmeye basıldı.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak PM’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önerilecek.

İMAMOĞLU AÇIKLANACAK
Yarın yapılacak MYK ve PM toplantısında, İstanbul Büyükşehire Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesi talep edilecek. İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü İlçe Belediye Başkan adayının da ilan edilmesi bekleniyor.

PM toplantısında Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın da ilan edilmesine banko gözüyle bakılıyor. Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesinin ardından Tanju Özcan, aday gösterilen ilk milletvekili olacak.

TANJU ÖZCAN BOMBASI
Salı günü yapılacak PM toplantısında Bolu Belediye Başkanı adayı da belli olacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Bolu Belediyesine aday gösterilmesi konusunda yeşil ışık yaktığı bildirildi. Son dakikada bir aksilik olmazsa Özcan, Salı günü yapılacak PM toplantısında Bolu Belediye Başkan adayı olarak ilan edilecek.

ANKARA, ANTALYA ADANA LİSTEDE VAR MI?
İmamoğlu’nun açıklanacağı PM toplantısında Antalya, Ankara, Mersin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının gündeme gelip gelmeyeceği bu gece yapılacak temasların ardından netlik kazanacak. Ancak Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun adaylığının gölgelenmesini önlemek için diğer büyükşehirlerin adaylıklarını askıya aldığı ifade ediliyor.

İZMİR YİNE LİSTEYE ALINMADI
CHP’nin sonucu merakla beklenen illerin başında yer alan İzmir’den yarın yapılacak PM’nin gündemine yine hiçbir adayının gündeme gelmeyeceği öğrenildi.

24 ARALIK’DA PM YENİDEN TOPLANACAK
CHP PM’nin, 400 kişilik listeyi ve yarın gündeme gelmeyecek olan büyükşehirlerin adaylarını görüşmek için 24 Aralık da yeniden toplanması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİNDE EĞİLİM KARARI ÇIKTI
Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, talep eden bütün il ve ilçelerde belediye meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi kararı da alındı. Fermuar yönteminin uygulanacağı eğilim yoklamasında tek rakamlar Genel Merkez kontenjanına, çift rakamlarsa sandıktan çıkanlara ayrılacak. Eğilim yoklaması Ocak ayında yapılacak.