CHP’de gözler kritik MYK'da

CHP’de gözler kritik MYK'da

CHP’de dün TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin başlaması nedeniyle iptal edilen MYK toplantısı bugün yapılacak.

CHP’nin bugün yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında İYİ Parti ile olası işbirliği görüşmelerinin ele alınması beklenirken; iki partinin liderler düzeyinde hafta içi bir araya gelerek işbirliği konusunu netleştireceği ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta sonu bir araya gelmesinin ardından yapılacak MYK toplantısının ana gündeminin yerel seçimlerde işbirliği olması bekleniyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde işbirliği hedefiyle neredeyse bir aydır yapılan görüşmelerde tıkanıklık yaşanıyordu. Ankara, Antalya ve Mersin konusunda iki partinin taleplerinde geri adım atmamasıyla yaşanan krizin aşılması için iki parti tarafından karşılıklı esneme adımları atılması da sorunu çözmemişti.

Son olarak CHP’nin adayını ilk olarak ilan ettiği Balıkesir Büyükşehir’e İYİ Parti’nin adayını açıklaması sıkıntı yaratmıştı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında yapılan görüşmeden de uzlaşı çıkmazken, iki partinin işbirliği yapmasının önemine yönelik niyet beyanları öne çıktı. İki partinin işbirliği kapsamının ortak bir zeminde bir araya gelmesi için hafta içinde görüşmelerin sonuçlandırılması bekleniyor. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu ve Akşener’in tekrar bir araya gelerek, bu kez basına açık bir programda ortak bir açıklama yapabileceği ifade ediliyor.