CHP’de İmza hareketinin ilk günkü rakamı

CHP’de İmza hareketinin ilk günkü rakamı

CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı. İşte gün sonunda toplanan noter tasdikli imza sayısı...

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP‘de imzaların toplanması için gereken 15 günlük sürenin ilk gününde 353 rakamına ulaşan muhalifler, bin 266 delegeden 634 imzaya alabilmek için geri kalan 14 gün içerisinde 281 imza toplamak zorunda.

NOTER TASDİKLİ İMZA HAREKETİNİN 14 GÜNÜ DAHA VAR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde partisinden 8 puan fazla oy alan CHP Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin Genel Başkanlığı koltuğuna oturması için parti içi muhalefet tarafından başlatılan noter tasdikli imza toplama hareketi, seçimli Olağanüstü Kurultay toplanması için gerekli imza oranına ulaşmak için çalışıyor.

YETERLİ İMZA SAYISINA ULAŞILIRSA...

Muhaliflerin bugünün ardından geri kalan 14 gün içerisinde 281 imzayı toplaması durumunda CHP Genel Merkez yöneticilerinin 45 gün içerisinde Kurultayı toplama zorunluluğu bulunuyor. 

Parti üst yönetimi ve genel merkez yöneticileri muhaliflerin yeterli imzayı toplayamayacağını savunurken, muhalifler bu sayıya ulaşacaklarını hatta geçebileceklerini belirtiyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM), eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, ilk gün delegelerden noter tasdikli imza rakamının 353’e ulaştığını söyledi. Yılmaz, imzaların kısa sürede  tamamlanacağını ifade etti.