CHP'de Zarrab davasını jinekolog milletvekili izleyecek

CHP'de Zarrab davasını jinekolog milletvekili izleyecek

4 Nisan'da Zarrab davasını izlemek üzere yakında ABD'ye gidecek heyetin oluşturulması önceki gün CHP'nin, TBMM Grubunda tepkiyle karşılandı.

Serkan GÜLER/ Yurt Gazetesi
Başta Mahmut Tanal olmak üzere Eren Erdem ve birçok milletvekili gönderilecek heyete, 'bu durum kabul edilemez' diye karşı çıktı. Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, YURT'a Mısır ziyaretinden yeni döndüğünü belirterek 'Böyle bir heyetten haberim yok.' dedi.

Oluşturulan heyete en sert tepki İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan geldi. Olayı 'skandal' olarak nitelendiren Mahmat Tanal, durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet etti.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,TBMM Grup Toplantısının basına kapalı bölümünde ve genel kurulda adeta'isyan' etti. Özellikle Veli Ağbaba'nın hemen hemen her komisyonda görev aldığını, bu gezinin 'turistik halde kalacağını' da anlatan Mahmut Tanal'ın, 'partiden istifa' söylemi arkadaşları tarafından engellediği öne sürüldü. Şikayetleri dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu da bazı milletvekillerine sürekli şikayetten rahatsız olduğunu ima ederek, 'bu serzenişlerden bıktığını' söylediği öne sürüldü.

İngilizce bile bilmeyen ekipte Malatya Milletvekili Veli Ağbaba (müteahhit), Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel (eczacı) ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir (jinekolog) var. Hukukçu
veya dış politika, maliye veya hazine uzmanı yok.

Bu arada dil bilmeyen iki milletvekilinin ABD’de elçiliğe başvurarak tercüman istedikleri ifade edildi.