CHP'den açıklama! İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

CHP'den açıklama! İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

İstanbul'daki seçimde oyların yeniden sayımı devam ederken CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'li Altay, "Muhtelemen yarın veya pazartesi mazbatamızı alacağımızı umuyoruz" dedi.

Edda Sönmez - Yurt

İstanbul'da seçimlerin ardından 13 gün geçmesine rağmen sayımlar hala devam ediyor. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını ne zaman alacağı merak edilen sorular arasında yer alırken, Maltepe'de meydana gelen AKP-MHP saldırısının yankıları da sürüyor. Yurt'a konuşan CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay'ın sürece ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Engin Altay'ın açıklamaları:

'YARIN VEYA PAZARTESİ MAZBATAMIZI ALACAĞIZ'

Bugün 13'üncü gün hala mazbata ve demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Biraz önce yaptığımız görevlendirme ile 116 milletvekilimizi Maltepe ve Esenyurt ağırlıklı olmak üzere 39 ilçede oy torbalarını bekleyen demokrasi nöbetini tutan örgütümüze nefes yoldaşlığı yapmaları onlarla birlikte bu nöbete katılmaları için görevlendirdik. Sayım biten ilçelerde torbaları bekliyoruz sayım devam eden ilçelerde de sayımı gözetliyoruz. Muhtelemen yarın veya pazartesi mazbatamızı alacağımızı umuyoruz.

- Peki efendim dün gece Maltepe'de bir tatsızlık yaşandı...

Yandaş medyanın kamuoyuna ters bir şekilde yansıttığı olay Cumhuriyet Halk Partililer tamamen dışında kaldı. Milliyetçi Hareket Partili temsilcilerin ilçe yöneticilerinin sandık kurulu başkanı ve sandık kurulu üyeleri ile gerilimi yüksek bir tartışma olmuş. Tasvif edilecek şeyler değil. Bu süreci biz sükunet içinde ve kurallara uygun götürüyoruz. Kimse bizi provokasyona çekemeyecek. Her zaman olduğu gibi Seyrantepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde iki grup başkan vekili burada ise üçüncüsü gördüğünüz üzere hatta. (Telefonla Ergin Erkoç aradi ) Sürekli istişare.

Özgür Özel'in açıklamaları:

Bugün kararğahta 13'üncü günümüz sabah erken saatlerde geldik seçim koordinasyon merkezine grup başkan vekilleri olarak İstanbul'a çağırdığımız demokrasi görevini yerine getiren kişileri en doğru, en faydalı ve kendilerinin en yaralı olacağı şekilde sevk ve irade etmeye çalışıyoruz. Tabi Esenyurt ve Maltepe gibi son derece önemle üstünde durduğumuz ve neredeyse 15'er arkadaşı görevlendirdigimiz yerler var. Bunun dışındaki milletvekillerimize de oy sayımı bitmiş mühürlenmiş ve hepsi bir arada üstüne kapanmış yerlerin kapısında örgütümüz nöbet tutuyor. Bütün milletvekillerimiz ya sayımda ya da oy torbalarının başında ama bütün milletvekillerimiz 39 ilçede görevliler. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir sabırla sayımın ve Maltepe'nin bitmesini bekliyor. Maltepe'de MHP'ye herşeye itiraz ederek örneğin çok açık bir fark olduğu halde Maltepe Belediye Başkanlığı için bu açık fark itiraz edilen oyların hepsi bir tarafa yazılsa dörtte biri bile bilmediği halde oyların yeniden sayımını istediler.

Büyükşehiri de saydırıyorlar. Sayımı yavaşlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Dün hakimin biraz hızlı davranmasına karşı MHP ve AKP ilçe başkanları beraberindeki yüzlerce kişide salonu bastılar hakim sayımı durdurmak ve bir sürü karar almak zorunda kaldı ama bu sabah gazeteleri açtığımızda, 'CHP'liler sayıma saldırdı' diye iğrenç haber vardı. Çoğu zamanda ellerindeki medya gücü ile ellerindeki bu yalana herkesi inandırıyorlar. Bu sefer sosyal medyadan altında kırmızı mühürleri olan ve saldırıyı AKP ve MHP'nin ilçe başkanlarının beraberinde gelen yöneticilerinin yaptığını söyleyen. Saldıranların AKP ve MHP aaldırılanın da hakimler ve seçim memurları olduğunu söyleyen olayın taraflarından birinin de CHP olmadığının çok açık olduğu bir tutanak var. Bu tutanağı da CHP grubunun duyarlılığını gösterdiği ve karşı tarafın kötü niyetini göstermek için size taktim ediyorum.