CHP’den milletvekillerine uyarı

CHP’den milletvekillerine uyarı

CHP, parti adına açıklama yapma konusunda belirli kişilerin yetkilendirildiğini, bunun dışında açıklama yapan kişilerin ifadelerinin ‘sadece kendilerini bağlayacağını’ ifade eden bir duyuru yayınladı.

CHP, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından önemli bir duyuru yayınlayarak, "CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilmeyen kişilerin sözleri sadece kendilerini bağlar. Bu kişiler CHP adına konuşamazlar. Sıfatlarına CHP ibaresi koyamazlar" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'daki seçimleri iptal etmesinden sonra CHP’nin milletvekillerine yapılan uyarı şu şekilde:

Cumhuriyet Halk Partisi adına medyada açıklama yapma konusunda yetkilendirilmiş parti yöneticileri bellidir.

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilmeyen kişilerin sözleri sadece kendilerini bağlar. Bu kişiler CHP adına konuşamazlar. Sıfatlarına CHP ibaresi koyamazlar.

Bütün parti üyelerimizin medyadan bir teklif geldiğinde CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığımızdan bilgi ve onay almaları medya yönergemiz gereğince zorunludur.

Özellikle televizyonlardan gelen tekliflere olumlu yanıt vermeden önce bu kurallara uyulması sağlıklı iletişim açısından olmazsa olmazımızdır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı