CHP'den Selahattin Demirtaş'a 'brifing' cevabı!

CHP'den Selahattin Demirtaş'a 'brifing' cevabı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum” iddiasına yanıt verdi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2 Haziran’da Almanya Federal Parlamentosunun gündemine alıp oylayacağı sözde Ermeni soykırım tasarısına değinerek “Bizim çağrımız şu; Türkiye’ye şantaj yapma güdüsünden vazgeçin. Sizin şantajlara biz boyun eğecek değiliz. Bize olmamış bir şeyi zorla dikte etmekten de vazgeçin. Almanya Parlamentosunun vazifesi olmayan bir konuda yetkisinde olmayan bir konuda ve hiç değinmemesi gereken bir konuda Türkiye’yi töhmet altında bırakacak, Türkiye’yi tarih önünde yargılamaya kalkışacak böyle bir karar tasarısından vazgeçmesi gerektiğini ve bu yönde bir çağrıda bulunuyoruz. Buradan size bir ekmek çıkmaz. Bu millet hiçbir zaman böyle şantajlara boyun eğmez. Bundan vazgeçin diyoruz.”dedi.

HDP'YE AĞIR YANIT!


“HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kılıçdaroğlu Genelkurmay’dan dokunulmazlık brifingi aldı iddiasına ne diyorsunuz?” sorusuna Yılmaz, “Biz akılsız mıyız ki başkalarından brifing alalım, biz kendi değerlendirmemizi kendimiz yapabilecek güçte bir partiyiz. Onun için bunun ne maksatla söylendiğini bilemiyorum. Ama CHP böyle konularda bir başkasının tavsiyesini değil, kendi öz değerlendirmesini, iç değerlendirmesini esas alır, öyle de olmuştur” yanıtını verdi.

İŞGAL EDİLEN ADACIKLARA İLİŞKİN HARİTA GÖSTERDİ

“İşgal edilen Ege adaları ve kayacıklara ne diyorsunuz?” sorusuna Yılmaz, “Yunanistan şu anda Ege’de bu konuyla ilgili olarak adım adım bu kayalıkları, adacıkları işgal ediyor. Bir harita göstermek istiyorum bu konuyla ilgili. Şu 16 tane adacık ve kayalık Türkiye’nin hemen dibinde yani Ege’yi adeta bir Yunan Gölü haline getirecek bir girişim. Bu bir milli konudur. Bu konuda bütün siyasi partilerin duyarlı olması gerekiyor.

İzmir Koyun Adası, Aydın’da Hurşit, Eşek, Nergizcik, Bulamaç adaları, Muğla’da Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar adası, Venedik kayaları, Fornoz, Koçbaba, Ardacık bunlar çok küçük adacıklar değil.

Hemen dibimizde olan ve burnumuzun dibinde olan işgal altında olan topraklar” dedi.

“Bir twitter hesabından milletvekillerinin kıyafetleriyle ilgili yorumlar yapılıyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Yılmaz, “Benim kendi twitter hesabım yok. Sosyal medyada güçlü değilim. Dolayısıyla birisi konuşmuştu, duymuştum ama bilmiyorum mahiyetini, dolayısıyla bir yorum yapamayacağım” dedi.