CHP’li Akyıldız: Cumhurbaşkanı adayı olarak İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener'i görmek isterim

CHP’li Akyıldız: Cumhurbaşkanı adayı olarak İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener'i görmek isterim

CHP Sivas milletvekili Ali Akyıldız, 2019’da cumhurbaşkanı adayları olarak CHP milletvekili İlhan Kesici ve AKP kurucularından Abdüllatif Şener’i görmek istediğini söyledi.

Sivas’taki bir otelde basın toplantısı düzenleyen CHP Sivas milletvekili Ali Akyıldız, Kılıçdaroğlu’nun daha önce kimsenin karamsarlığa kapılmamasını istediği yönündeki açıklamasını anımsattı.
Akyıldız, CHP liderinin, herkesin sempatiyle bakacağı bir aday bulacakları ve Türkiye’yi yeniden çağdaş, laik, demokratik, güçlenmiş parlamenter sisteme geri döndürecekleri yönündeki mesajını her fırsatta verdiğini ifade etti. Akyıldız, CHP'nin muhtemel adayları olarak İlhan Kesici ve AKP'nin kurucularından olan Abdüllatif Şener'i görmek istediğini söyledi: “İlhan Kesici’nin, Abdüllatif Şener’in aday gösterilmesini bir Sivaslı olarak isterim ve gurur duyarım. Ama bu bir süreç kimin aday olacağı henüz belli değil.”

Henüz 2019'da yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir adayı bulunmayan CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayı “Kimse meraklanmasın, tanınmış biri olacak” sözleriyle tarif etmişti.