CHP'li başkan 'FETÖ' adı altında yapılan 'cadı avı'na dikkat çekti

CHP'li başkan 'FETÖ' adı altında yapılan 'cadı avı'na dikkat çekti

CHP Kütahya İl Başkanlığı, FETÖ operasyonları adı altında muhalif gazetelerin kapatılmasına sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada 'Muhalif Karşı Gazete'nin de sahibi olan Akis Gazetesi ve aynı yayın gurubunda yer alan Haber Kütahya ve Gediz gazetelerinin yandaş değil tarafsız yayın yaptığı için cezalandırılma olasılığını düşünmek bile istemiyoruz' denildi.

CHP Kütahya İl Başkanlığı'ndan Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizi karanlığa sürüklemeye yönelik kanlı bir darbe kalkışması yaşadık. Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen bu kalkışmanın sonuna kadar karşısında olduğumuzu ve lanetlediğimizi her platformda ifade ettik. Bu süreçte kamu kurum ve kuruluşlarında ve ülke çapında geniş bir tasfiye süreci başlatılmıştır. Biz bu sürecin cadı avına dönüştürülmeden, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu emekçilerinin safi görüş ve düşüncelerinden, sendikal faaliyetlerinden dolayı cezalandırılmamaları, hukuk sınırları çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiği yönündeki uyarılarımızın bir kez daha altını çiziyoruz.

Yayın çizgisi kamuoyunca bilinen, yandaş olmayan, FETÖ ile ilgisi olmadığını düşündüğümüz muhalif gazete ve medya kuruluşlarının susturulması anlamına gelebilecek karar ve uygulamaların yanında durmamız da mümkün değildir.

İlimizde demokrat çizgisi ile bildiğimiz Akis Yayıncılık bünyesindeki yerel Haber Kütahya Gazetesi ve Alaattin Akkaşoğlu’na ait Gediz Gazetesi kapatılarak yayın hayatına son verilmiştir. İmtiyaz sahibinin tüm malvarlıklarına ve matbaasına mühürlenerek el konulmuş, aynı yayın gurubunda bulunan Akis Gazetesi de basılamaz hale gelmiştir. Demokrat ve Özgürlükçü yayın çizgisini bildiğimiz Akis Gazetesi ve aynı yayın gurubunda yer alan Haber Kütahya ve Gediz gazetelerinin yandaş değil tarafsız yayın yaptığı için cezalandırılma olasılığını düşünmek bile istemiyoruz.

Akis Yayıncılık’ın, bu yayıncılık bünyesindeki gazetelerin kapatılmasını, imtiyaz sahibinin cezalandırılmasını kabul edilemez buluyor ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Dr Zeliha Aksaz Şahbaz

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı