CHP'li Erkek, İmamoğlu ve rakibi arasındaki farkı açıkladı

CHP'li Erkek, İmamoğlu ve rakibi arasındaki farkı açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "İstanbul'da 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tamamlandı. 5768 sandık var. Fark 867"

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki 20 bin oy fark vardı. Yeniden sayılan 11 ilçedeki sandıklardaki sonuca göre Yıldırım lehine 867 oy çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "İstanbul'da 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tamamlandı. 5768 sandık var. AKP lehine bu sayımlarda 867 oy çıktı. Bu tabloya bir dur deyip kazanana mazbatasını vermek Türkiye'nin de yararına olacaktır. 156 ilçede ilçe seçim kurulları haksız, gerekçesiz sayımları iptal ettiler. 12 ilçede sayımlar devam ediyor.

Tablonun değişmeyeceğini gün ışığı gibi Türkiye görüyor. Ekrem İmamoğlu kazandı. Mazbatasını verin.

'AA MAALESEF YİNE GÖREV BAŞINDA'

AKP Genel Başkan Yardımcısı bugün soru almıyoruz dedi ama biz her zaman soru alabiliriz. Ankara'da YSK'nın verilerine göre çok fazla fark. AA maalesef yine görev başında. 11 ilçede sayım yapıyorlar dedikleri yerlerde sayımlar reddedilmişti. Şu an itibari ile Ankara İl Seçim Kurulu'nun böyle bir kararı olmadı.

Halkın derdine derman olmak zorundayız. Seçim döneminde kullanılan dil yüzünden seçim günü insanlar öldü.

'YSK, KENDİ KARARLARININ ARKASINDAN DURMAK ZORUNDA'

YSK, kendi kararlarının arkasında durmak zorunda. Bu süreç durmalı. 4 Nisan 17.00 itibari ile YSK karar vermek zorunda. Gerçeğin üzerini hiçbir güç kapatamaz.

Sandıklar kapanmadan kim kazandık açıklaması yaptı. Binali Yıldırım. Lütfen biraz ciddiyet."