CHP'li Gaytancıoğlu: Seçim tekrarı başvurusu hukuksuz

CHP'li Gaytancıoğlu: Seçim tekrarı başvurusu hukuksuz

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AKP'nin itirazına yönelik açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu, "YSK bu kanunsuzluk sürecini inceleyerek reddedecektir diye düşünüyorum" dedi.

Edda Sönmez / Yurt 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu AKP'nin seçimlerin yenilenmesi için yaptığı başvuruyu değerlendirdi. " 'Adalet ve Kalkınma Partisi' adında adalet ve kalkınma olmasına rağmen her türlü adaletsizliği ve kanunsuzluğu göstermek için elinden geleni yapıyor" diyen Gaytancıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Devletin bütün bürokrasisini ele geçirmiş durumda. Bürokratlara baskı yapıyor ve şu an en büyük baskıyı Yüksek Seçim Kurulu’nda hissediyoruz. Sürekli bakanların biri bırakıp birinin YSK’yı aradığını biliyoruz, baskı yaptığını biliyoruz. Yasalara aykırı olmasına rağmen YSK’nın, il ve ilçe seçim kurullarının vermiş olduğu kararları hiçe sayarak İmamoğlu'nun mazbatası verilmeden olağanüstü itiraz dilekçesini verdi. Ne çıkartacaklar? Örneğin Büyükçekmece’de şahit oldum. Üç gün süreyle Büyükçekmece’de görev yaptım. İnsanların yıllardır oturduğu evlerde, ikametgahı olan evlerde aramıyorlar, iki sokak ötede bu insanları arıyorlar. Burada mı oturuyor diye soruyorlar. Orada oturmadığını herkes biliyor ama öyle bir tutanak tutuyorlar. O tutanaktan bir nüshayı sordukları kişiye, oradaki kişiye vermiyorlar. Fotoğraf dahi çekmelerine izin vermiyorlar. Böyle bir yöntemle siz bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsanız, düzmece delillerle insanları idam bile edebilirsiniz.

'YSK BU KANUNSUZLUK SÜRECİNİ REDDEDECEKTİR'

Bunun böyle olmadığını halkımız zaten gösterdi. 31 Mart’ta halkımız irade gösterdi. İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Adana’yı, Mersin’i ve büyükşehirleri, Türkiye’de nüfusun yüzde 51’i Millet İttifakı’na verdi. Ben bunun milletimiz vicdanında ciddi şekilde değerlendirileceğini düşünüyorum. Türk yargısına, Türk bürokrasisine yine de güvenmek istiyorum. YSK bu kanunsuzluk sürecini inceleyerek reddedecektir diye düşünüyorum. Yasalarda böyle bir şey yok. Ne çıkartacaklar? Ben de merak ediyorum herkes gibi. Neden olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz CHP’li tüm milletvekilleri İstanbul’da görevlendirildik. Tüm sandıklarda, tüm ilçelerde sandık başlarında durduk ve tüm oyları kontrol ettik. Herhangi bir hile, düzensizlik olmaması için elimizden geleni yaptık. Müdahale etmedik bakın. Müdahale etmeden sandıkların doğru şekilde sayılması, geçersiz oyların sayılması, tam sayım yapılan yerlerde yine irtibatta bulunduk. 15 gündür mazbatanın verilmemesi çok büyük bir demokrasi ayıbıdır. 15 gün değil de ilk 3-4 gün sonra mazbata verilmiş olsaydı Ekrem İmamoğlu bir an önce görevine başlayıp icraatlerine başlayacaktı. Bakacaktı ne devraldı, ne yapılması gerekli. Ona göre yatırım programını, bütçesini, atamalarını yapacaktı.

'BU TÜRKİYE'NİN DE ÖNÜNE KONULMUŞ BİR ENGELDİR'

Bu Türkiye’nin de önüne konulmuş bir engeldir. Bunu böyle görüyoruz. Sonuçta bu bir yerel seçimdir. Yerel seçimde halkımız 25 yıllık bir iktidara son verdi. CHP’li belediyeye onay verdi. Bunu kabullenmek lazım. Neden kabullenmiyorlar merak ediyorum.