CHP'li gençlerden ilginç eylem: 'CHP Genç Çapulcular Odası' istediler

CHP'li gençlerden ilginç eylem: 'CHP Genç Çapulcular Odası' istediler

İzmir'de, CHP Konak Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi, açılan davalar nedeniyle sürekli mahkeme koridorlarında olduklarını ve yargılandıklarını belirterek, adliye içerisinde kendilerine 'CHP Genç Çapulcular Odası' adıyla bir oda verilmesini istedi.

İzmir Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan ve partililer katıldı. Ellerinde pankartlar ile 'CHP Genç Çapulcular Odası' yazan levhayı tutan CHP'liler adına basın açıklamasını CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan yaptı. Altanhan, sürekli mahkeme koridorlarında olduklarını, duruşma salonlarında yargılandıklarını belirterek, adliye içerisinde kendilerine 'CHP Genç Çapulcular Odası' adıyla bir odanın tahsis edilmesini istedi. Altanhan, "CHP'li gençler, neredeyse her gün saçma sapan nedenlerden yargılanmakta. Devletin üzerindeki yükü azaltmak istiyoruz. Gerek pul tebliğ masrafı, gerekse kolluk kuvvetlerimizin bizi almaya gelirken harcadığı zamanı düşünüp, kahroluyoruz. Bu sebepten, nasıl olsa her gün çağrıldığımız adliye içinde küçük, sıcak bir oda istiyoruz. Tabelamızı da aldık geldik. İşin ciddiyetine gelirsek, kaçak- saraydaki, tarafsızlığını yitirmiş ve her fırsatta anamuhalefet partisini eleştiren, kendini iktidar partisi lideri gibi gören sayın cumhurbaşkanına en ufak bir eleştiri yaptığımız anda yargılanmaktayız. Yaptığımız eleştirinin on katını muhalefete yapan sayın cumhurbaşkanını yargılayacak olan makam neresidir" dedi.
CHP'li gençler olarak Cumhurbaşkanı'nı rahatsız etmekten onur ve gurur duyduklarını dile getiren Altanhan, kendini 24 yaşında Türkiye'nin bağımsızlığına adayan neslin devamı olduklarını, bu onurlu mücadelede haksız yere bedel ödemek gerekirse de bedeli ödemeye hazır olduklarını aktardı. Basın açıklamasının ardından grup normal olarak dağıldı.