CHP’li Karasu’dan 1 Mayıs mesajı

CHP’li Karasu’dan 1 Mayıs mesajı

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, ‘’En kutsal değer olan emeğin ülkemizde ve tüm dünyada hak ettiği yeri bulabilmesi için, işçi haklarına yapılan tüm saldırıların bertaraf edilmesi başlıca görevimizdir’’ dedi. 

Karasu mesajında 1 Mayıs 1977’de Taksim’deki kutlamalarda açılan çapraz ateş sonucu hayatını kaybeden işçileri anarak, "Bu karanlık katliamı tüm boyutlarıyla açığa çıkartmak, adalet mücadelesi veren bizlerin yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve gelecek kuşaklara karşı temel sorumluluğudur’’ ifadelerini kullandı. 

AKP’nin işçi kazanımlarına yönelik saldırılarını da gündeme getiren Karasu, iktidarın tek bir zümreye hizmet ettiğini vurguladı. Karasu, işçilerin çalışma ve hayat koşullarının her geçen gün geriye gittiğini emekçilerin enflasyon karşısında çaresiz bırakıldığını söyledi. 

Karasu mesajında şu ifadelere yer verdi: 

‘’31 Mart seçimleri demokrasiden, özgürlükten ve emeğin yüce değerinden yana olan tüm kesimlerin dayanışmasına sahne olmuştur. Adalete duyduğumuz susuzluk ve huzura duyduğumuz özlemin yarattı birliktelik güzel bir geleceğe kapı aralamıştır. Mart’ın Sonu Bahar sloganımız yerini bulmuş, tüm halkımız 31 Mart’tan sonra rahat bir nefes almıştır. Bu mücadeleyi daha ileriye taşımak emekçilerimizle birlikte yürüyerek mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' için bütün emekçileri ayağa kalkmaya çağırıyor, 1 Mayıs'ın huzur dolu bir Türkiye'ye vesile olmasını diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs.’’