CHP'li Kılıç: Kimse örgütün gücünü kullanmasın

CHP'li Kılıç: Kimse örgütün gücünü kullanmasın

CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç kongre sürecine ilişkin, “Yönetim kadrolarında olanlar parti örgütünden aldığı gücü partililere karşı kullanmamalıdır” dedi. Kılıç, belediye başkanlarının baskısının doğru olmadığını söyledi.

Özgür TUĞRUL /  YURT

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç kurultay süreci kapsamında gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç, “Geçmişte bizim kronik hastalığımız vardı. Delege ağalığı yapan, bütün akrabalarını delege yapanlar vardı.  Belediye başkanlarının, milletvekillerinin, il başkanlarının, PM üyelerinin üyelerden aldığı güçle seçilenlerin yani hepimizin bu gücü üyelere karşı kullanmaması lazım. Parti örgütünün verdiği gücü dönüp partililere karşı kullanmak doğru değildir” dedi.

KİMSEYE SİYASET YAPMASIN DENEMEZ

Belediye başkanlarının süreçteki tavrına ilişkin konuşan Kılıç, “Kimseye siyaset yapmasın denemez. Belediye başkanlarına ‘siyaset yapmayın’ deniyor.  Tabi ki siyaset yapacak. Örgütün kimlerden oluşacağı karşısında tabi ki fikir sahibi olacak. Belediye başkanı örgütle birlikte çalışacak. Ama siz belediye başkanı olarak ‘istediğim kişiler delege seçilsin’ diyerek belediye imkanlarını kullanıyorsanız, araçları gönderiyorsanız, makamınıza adam çağırıyorsanız, siz değil de yardımcınız çağırıp aba altından sopa gösteriyorsa işten çıkarmalar, işe almalar oluyorsa orada tabi ‘siyaset yapma’ denir. Tabi ki belirli çerçevede siyaset yapılacak. Ama bu iş tehdit ve şantaja dönerse orada ‘dur, sen siyaset yapma kardeşim’ demek gerekiyor. Bu genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, milletvekilleri ve biz genel merkez yöneticileri için de geçerlidir. Bırakalım insanlar kendi mahallelerinde yeterli gördüklerini seçsin” açıklamasını yaptı.

TAKDİR GENEL BAŞKANIMIN

Kılıç ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına yönelik talimatını hatırlattı ve “Genel başkanımız belediye başkanlarına uyarıda bulunmuştu. Buna uyan var uymayan var. Genel başkanımız takdir edecek. Biz de gördüklerimizi ona objektif bir şekilde aktarıyoruz. Biz sürece hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz” dedi.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN KRİTERLERİNİ SÖYLEDİ

İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetim kurulunun performansını da değerlendiren  Kılıç, “İl başkanına şimdiye kadarki emekleri adına kendisine teşekkür ediyorum.  Başarılı olup olmadığına il kongresinde delegeler karar verir. Bunun kararını delegeler verecek. Bunu kimsenin değerlendirmeye hakkı yok. Bu yönetim seçimle gelmiştir. Takdiri örgüt ilk kongresinde verecektir.  Başarılı ya da başarısızın cevabını biz vermeyiz. Süreçte adı geçen arkadaşlar oluyor. O arkadaşların hepsinin partiye emekleri var. Hepsi görevi yapabilecek düzeyde. Kadın, erkek, genç, yaşlı tartışmasından çıkarmak gerekiyor. Örgütün içinden gelen, sıkıntıları bilen ve örgütle çalışabilecek birinin başkan olması gerekiyor.  İl başkanlığını kendi şahsi planlarının önünde görmeyecek birisinin olması lazım. İlçe kongrelerinin sonrasında fotoğraf netleşir. Ama ‘kim olmasın’ diyorsanız bu makamı kendine kariyer planlaması olarak gören biri olmamalı. Bu görev basamak olarak düşünülmemeli” ifadelerini kullandı.