CHP'li Özel'den Gülen'e ayetli gönderme

CHP'li Özel'den Gülen'e ayetli gönderme

Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gözaltılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’e ayetli göndermede bulunarak, “Her gün Pensilvanya’da Kur’an okuyan, buradaki kişileri kasetler, dini figürler üzerinden etkileyen o hoca efendi bozuntusu Kur’an’ın şu ayetini bir kez okusun: ‘Bana kul hakkıyla gelmeyin’” dedi. 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, darbe girişiminden sonra gözaltına alınıp tutuklanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz'ın Ergenekon davasından yargılandığını belirterek, "Kendisini tanırız, Atatürkçülüğünden bir endişemiz olmamıştı. Erzincan'da İlhan Cihaner'e karşı Fethullah Gülen operasyon yaptığından ona direnen komutandır. Halen daha Ergenekon'dan yargılanmaktadır" dedi.
Özgür Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığında darbe girişiminin ardından yaşananları ve OHAL sürecini değerlendirdi. CHP'nin 15 Temmuz gecesi ve daha sonrasında darbeye karşı dik durduğunu dile getiren Özel, "Biz darbecilere teslim olmayız. Çünkü CHP tüm darbelerden, muhtıralardan zarar görmüş tek partidir. CHP demokrasinin yanında, diktanın da her zaman karşısında oldu. Ancak kimse bu süreçte darbeyi fırsat bilmesin. Eğer siz özgürlük alanını daraltır, demokrasiyi daraltırsanız bu daha sonraki darbelerin filizlenmesine neden olur. Tüm Türkiye'ye önerimiz omuz omuza, demokrasiyi özgürlükleri genişleterek bu topraklardan darbeleri silip atmaktır" diye konuştu.
OHAL ilanına karşı olduklarını, Fransa'daki terör saldırılarından dolayı ilan edilen OHAL'in örnek gösterildiğini belirten Özel, ancak Fransa'daki olağanüstü hal durumunda kanun hükmünde kararname çıkarılmadığını ve alınan kararlara karşı yargı yolunun açık olduğunu söyledi. Özel, şöyle dedi:
"OHAL Türkiye'ye gelecek turist için de yatırımcı için de kötü bir şeydir. Darbeyi fırsata çevirmek son derece tehlikeli görüyoruz. 14 yıldır bu ülkenin insanları verdikleri oylarla iktidarı AKP'ye teslim ettiler. Maalesef AKP bu meşru emaneti gayrimeşru bir yapı olan Fethullah Gülen cemaatine emanet etti. Yani seçmen AKP'ye, AKP de Gülen'e verdi. Geldiğimiz noktada, tüm bakanlıklarından, polis teşkilatında, ordusunda bir ur gibi sarmış olan bu yapıya ülkeyi emanet ettiler. Biz Meclis kürsüsünde FETÖ dediğimizde, 'Fethullah Gülen'e FETÖ dendi diye milletvekillerimizi üstüne yüründü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 'Fethullah Gülen efendimize nasıl FETÖ dersiniz' dedi. Bugün hep bir ağızdan 'FETÖ' diyorlar. Bugün hepiniz gördünüz darbeye ilk direnenler Ergenekon, Balyoz kumpasının mağdurlarıydı. Çünkü onlar Fethullah Gülen'in mağdurlarıydı" dedi.
Darbe girişiminde sokağa çıkma hakkının öneminin de ortaya çıktığını belirten Özel, "Gezide sokakta olan çocuklara terörist diyenler, darbeci diyenler, 15 Temmuz akşamı sokakta direnme hakkının ne kadar önemli olduğunu gördüler. Gezi'deki şehitlerden özür dileyecekler. Ama sokağa çıkılmaz, her şey sandıkta diyenler, 15 Temmuz akşamı sandığa gelin diyemediler, 'sokağa çıkalım' dediler. Sokak ve direnme hakkının öneminin altının çizilmesi gerekiyor" dedi.
"HAKSIZ UZAKLAŞIRMALARIN KARŞISINDALAR"
CHP Genel Merkezi'nde 5 kişilik birim oluşturulduğunu açıklayan Özel, askeri ve sivil atamalarla ilgili alınan kararları izlediklerini ifade etti. Haksız yere ihraçların olması halinde CHP'ye başvuru yapılabileceğini söyleyen Özel, "Manisa'da, Eğitim-Sen üyesi olan, Gülen ile ilgisi olmayan öğretmenlerin görevden alındığını duyduk. Alt kat komşusu bir memurmuş. Fethullah Gülen'in okulunda çalışıyormuş. İnternet alacağım, gel birlikte kullanalım demiş. Eğitim-Sen'li öğretmen de 'gerek yok al benim şifremi kullan' demiş. Alttaki Fethullah Gülen'in sitelerine girmiş, üstteki öğretmen meslekten men edilmeye çalışılıyor. Darbecilerin en ağır cezayı alması için gayret göstereceğiz ama bu durumu fırsat bilip, aydın insanlara, milliyetçilere, AKP'nin kendisinden görmediği herkese karşı kullanırsa gereğini yapacağız" dedi.
"FETHULLAH GÜLEN'E DİRENEN KOMUTANDIR"
Son olarak 15 Temmuz darbe girişimine destek olduğu iddiası ile gözaltına alınıp tutuklanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz ile ilgili konuşan Özel, şöyle dedi: "Albay Murat Yılmaz ordudan ihraç edildi. Biz kendisini tanırız, Atatürkçülüğünden bir endişemiz olmamıştı. Erzincan'da İlhan Cihaner'e karşı Fethullah Gülen operasyon yaptığında, ona direnen komutandır. Halen daha Ergenekon'dan yargılanmaktadır. Onu ordudan Fethullah Gülen taraftarları ihraç etmeye çalışmıştı. O gece sadece Tugay Komutanı Manisa'da değilken, komutanlığa vekalet ettiği, askerleri nöbet birimlerinden dahi içeri çektiği, bir tane askeri dahi dışarı çıkarmadığı, herkes tarafından doğrular bilindiği halde, kendisi Buca'da F Tipi Cezaevi'nde yatıyor. Bu konuda elimizdeki bilgileri mümkün olduğu kadar ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a ulaştırmaya çalışacağız. Tüm vicdanlı Manisalılardan o geceyle ilgili bildiklerini, başta emniyet müdürü ilgili mercilere ulaştırıp, büyük bir haksızlığı engellemelerini istiyoruz. Şimdi ordudan atılması askeri namusuna bir lekedir. Murat Albay'ı nasıl biliyorlarsa öyle anlatsınlar ama bu haksızlığın önüne geçsinler."