CHP'li Öztrak: Biz sonucun değişmeyeceğinden eminiz

CHP'li Öztrak: Biz sonucun değişmeyeceğinden eminiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak seçim sürecine dair açıklamalarda bulunarak son sayım rakamlarını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da yeniden sayıma ilişkin açıklama yaparak rakamları verdi. Öztrak, "İmamoğlu 17.919 oy farkıyla öndedir. Normal koşullarda bu farkın kapanması mümkün değil. Biz oyların yeniden sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa biz sonucun değişmeyeceğinden eminiz" dedi.

Öztrak'ın açıklamaları şu şekilde:

Hukuk güvenliği sandık güvenliğinin teminatıdır. Kurulu uyarıyorum. Yaptıklarınızla milli irade hırsızlığının önüne açan bir kurum haline geliyorsanız. YSK'ya itiraz elbette haktır. Ancak hukuki dayanağı olmayan itirazlar ve bunların kabulü seçimi şirazesinden çıkarır.

Biz sayımın hukuksuz olmasından ve YSK'nın buna izin verilmesinden rahatsızız. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan sadece İstanbul'da 280 bin kişiden fazla insanı görevlendirdiklerini söylemişlerdir. 4 kişinin AKP'ye yakın görevlinin olduğu sandıklarda böyle bir şey olmaz. Ama öyle gözüküyor ki seçimde konulmuş bir şerh yoktur. Ya görev başına gitmemişler ya da sandık başında uyumuşlardır. AKP Genel Başkanı'na tavsiyem yerel seçimle uğraşacağına hepsinin görevlerine son vermesidir.

Sandık başında görevlilerin şerh düşmemesine iktidar tekrar sayım istemiştir. Bu hukuki değildir. Bunu ben değil YSK'nın 2014 yılında Mansur Yavaş için aldığı karar söylüyor. Şimdi ne oldu da bu karar değiştiriliyor?

Sadece 2014'teki karar da değiştirilmiyor. Balıkesir'de Millet İttifakı'nın söylediği talepler kabul edilmezken Cumhur İttifakı'nın istekleri kabul ediliyor.

İktidarın itirazları ve YSK'nın kararları iyi niyetli değildir. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir. 

Adalet Bakanı'nın ellerinin oy çuvalında ne işi vardır?

Anlaşılan seçim kaybedilince bu durum için planlamış bir senaryoı seçim akşamından itibaren yürürlüğe konulmuştur. 

Seçim sandığından darbe çıkarmaya çalışan bu kepazeliğe, milletimiz müsaade etmeyecektir.

Seçim süreci bitti Türkiye mutfağa odaklanmalıdır. TBMM 9 Nisan'da açılacak. Açılış 16 Nisan'a ertelendi. Bugün itibariyle bir hafta yitirdik. 8 Nisan'da ekonomik program açıklanacağı sarayın damadı tarafından ilan edildi. Seçim süreci devam ederken böyle bir programı kim dinleyecektir? Hangi kaygıları giderecektir?