CHP'li Öztrak'tan AKP'nin tehditkar tavrına tepki: Seçimini kaybetmenin faturasını...

CHP'li Öztrak'tan AKP'nin tehditkar tavrına tepki: Seçimini kaybetmenin faturasını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: 'AK Parti yetkilileri, İstanbul seçimini kaybetmenin faturasını kamuoyu araştırma firmalarına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan açık oturumun moderatörüne kesmeye çabalamaktadırlar' dedi.

Faik Öztrak yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyu araştırma şirketleri ve gazetecilerin AKP tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

Bugüne kadar tehdit diliyle toplumun her kesimini baskı altına almaya çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, gasbedilen İstanbul seçimlerinin yenilenmesine sayılı günler kala, gerginlik siyasetine hız vermiştir.

İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran öncesindeki son düzlükte farkı açmaya başladığının anlaşılması, Adalet ve Kalkınma Partisi kanadının sinirlerini bozmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerinin artan gerginliği ve siniri, son olarak kamuoyu araştırma şirketlerine ve gazetecilere yönelmeye başlamıştır.

Özellikle Sayın Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki tartışma programının hemen ardından başlatılan bu algı operasyonun amacı bellidir. Bu çerçevede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın MAK Danışmanlık firmasını ve bu firmanın basında yer alan araştırma sonuçlarını hedef alan açıklamaları son derece yakışıksızdır.

İstanbul seçimleriyle ilgili kamuoyu araştırmalarının aleyhlerine çıkmasını içine sindiremeyen AK Parti yetkilileri, İstanbul seçimini kaybetmenin faturasını kamuoyu araştırma firmalarına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan açık oturumun moderatörüne kesmeye çabalamaktadırlar.

Ancak bu kirli siyasetin sahipleri her ne yaparlarsa yapsınlar sonuç değişmeyecektir. Milletimiz, Saray ve emrindeki YSK tarafından 31 Mart’ta duyulmayan sesini 23 Haziran çok daha güçlü bir şekilde duyuracaktır. Hak yerini bulacak, 24 Haziran’da her şey çok güzel olacaktır.