CHP’li Pekşen: Hukuk yoksa can ve mal güvenliği de yoktur

CHP’li Pekşen: Hukuk yoksa can ve mal güvenliği de yoktur

CHP’li Pekşen: “Hukukun üstün olmadığı, hukuk güvenliğinin olmadığı hiçbir yerde insanların can ve mal güvenliği yoktur. Beton inşa edip hukuk inşa edemeyenler, hukukun üstünlüğünü inşa edemeyenler bu ülkeyi de yönetemezler.”

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Haluk Pekşen, “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü, hukuk güvenliğinin inşa edilmediği bir ülkede Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı, Milletvekillerinin söyledikleri yorumsuz olarak kamuoyunun taktirine sunmak isterim.”diyerek şunları aktardı;

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
“Bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri var. Bazı haberler, sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir."
(AKP Muş İl Kongresi – 3 Aralık 2017)

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Ali Babacan;
“Gerçek anlamda bir hukuk devleti olması Türkiye’nin için önemli. Aksi halde ekonomi de ne yaparsanız yapın hukuk ayağı zayıfsa yeterince yatırım olmuyor o ülkede.” 
Gazeteler - 20 Ekim 2015

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, 
“Biz askeri vesayeti bitirmek için Cemaat ve ABD ile işbirliği yaptık.”
CNN TÜRK, Ahmet Hakanla Tarafsız Bölge (2014)

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 
“FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor” 
Gazeteler – 02 Nisan 2018

5 bin Türk yaklaşık 20 milyar dolarını yurtdışına çıkararak Londra, Lizbon gibi şehirlerde gayrimenkul aldı. Yatırımcıda geleceğini nerede kurgulayacağı kaygısı oluştu. Bunun en temel nedeni hukuk. İnsanlar bankada para tutmak yerine dışarıya gitti. Portekiz’den İspanya’dan, ABD’den ev alanlar var. 
Gazeteler - 30 Aralık 2017

Yukardakilerin tamamı gerçektir, gerçek beyanlardan alınmıştır. İşte söylediğimiz tam da budur. Hukukun üstün olmadığı, hukuk güvenliğinin olmadığı hiçbir yerde insanların can ve mal güvenliği yoktur. Beton inşa edip hukuka güven inşa edemeyenler, hukukun üstünlüğünü inşa edemeyenler bu ülkeyi de yönetemezler.Hukuksuzlukla bir ülke yönetilemez. Çok az kaldı yeniden hukukun üstün olduğu bir ülkeyi inşa etmemize. Hukukun üstün olduğu, insanların yaftalanmadığı, insanların güven içinde mutlu bir şekilde yaşadığı, hukuka ve geleceğe güvenebildiği, herkesin güven içinde geleceğini planlayabildiği, bir ülkede daha coşkulu kutlamalar yapmak dileğiyle 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tekrar kutluyorum.”