CHP’li Serter: Zeybek oynamak doğuştan İzmirlilere yakışır

CHP’li Serter: Zeybek oynamak doğuştan İzmirlilere yakışır

Serter: “Zeybekci, ruhunu da İzmir’e adasa artık çok geç”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından İzmir için aday gösterilen eski Bakan Nihat Zeybekçi’ye İzmir mesajı vererek “İzmirli doğulur, sonradan İzmirli olunmaz. İzmir, Denizli’ye benzemez, Sayın Zeybekçi İzmir için doğru bir aday olmamıştır, sonradan İzmirli olana kız vermiyoruz” dedi.

Serter, İzmir’in sosyal demokrat belediyecilikle bir marka kent haline geldiğini vurgulayarak İzmir’in “alınacak bir mal” olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin “eşit, laik ve demokratik” anlamda sembol şehri olduğunu söyledi.

Serter “İzmir’in marka değeri çok yüksektir. Merkezi hükümete rağmen, Saraydan idare edilen bir devlet yapısına rağmen İzmir, halkıyla beraber hala Türkiye’nin en yaşanır şehri olmaya devam ediyor. İzmir’in eski İl Başkanı olarak yüksek katma değer üretimini ve rekabet gücünü daha vizyoner belediye başkanlarıyla geliştireceğimizden hiç şüphem yok. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının İzmir’de zaten var olan dinamizmi daha güçlendireceklerine olan inancım sonsuz” dedi.

4 milyon 279 bin 677 İzmirliden ne yüzle oy isteyeceksiniz?

Bedri Serter, “Adamın çırasını yakan güçlü kadınların şehri İzmir’i “mahallenin en güzel kızı” diye tanımlayarak İzmir’i kazanma şansını tamamen kaybeden Sayın Zeybekci, ruhunu da İzmir’e adasa artık çok geç! Cumhuriyetin, laikliğin, eşitliğin garantisi kadınlar sosyal demokrat belediyeciliğe de sonuna kadar sahip çıkacaktır” dedi.

“İzmir’in makus talihini yeneceğiz ve İzmirlilerle Kordon’da zeybek oynayacağız” açıklamasını yapan AKP İzmir Büyükşehir Başkanı adayı Nihat Zeybekci’nin bu açıklaması sonrası İzmir Milletvekili Bedri Serter şu açıklamayı yaptı: “İzmir’in ve vatanımızın makus talihini değiştirenler bir tek Kurtuluş Savaşımızın önderleri olmuştur.

Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına bu ülke çok şey borçludur. Atatürk’ün partisi olarak onun bıraktığı mirası onun şanlı evlatları olarak korumak için mücadelemizi verirken sizler bu ülkeyi daha dramatik bir makûs talihe doğru sürüklüyorsunuz. Ayrıca zeybek oynamak doğuştan İzmirli olanlara yakışır. Atamızın evlatları olarak bizler zeybeği yeniden ve daha güçlü bir şekilde CHP bayrağını Büyükşehir’e ve 30 ilçeye dikince O zeybeği Gündoğdu Meydanı’nda tüm İzmirlilerle oynayacağız.”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, kendisinin de iş ve ekonomi dünyasından da geldiğini hatırlatarak, “Eski Ekonomi Bakanı Sayın Zeybekci’ye şu soruları yöneltti:

Ø Ülke ekonomisini bir dönem yönetmiş birisiniz, İzmir’den yüzde 10’a yakın bütçe payı sağlayan, bütçeye en çok net gelir sağlayan 3.şehir olan İzmir’e sadece yüzde 1.9 oranında yatırım yapan bir merkezi hükümetin parçası, üyesi ve eski Bakanı olarak ne yüzle İzmir’e aday oluyorsunuz?”,

Ø “Büyük okyanuslarda yüzmesi gereken İzmir’in sanayicisi, ticaret insanları küçük denizlerde, elektrik ve doğalgaz maliyetleri nedeniyle boğuluyorlar, İzmir’in sanayicisinden ne yüzle oy isteyeceksiniz?”

Ø Bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ekonomi politikalarının önemli isimlerinden biri olmanıza rağmen ticaret insanların karşı karşıya kaldıkları vergileri bile bile İzmir’in ticaret dünyasından ne yüzle oy isteyeceksiniz?

Ø Sahilleri ve denizi nedeniyle İzmir’in ekonomi kaynaklarının içinde belki de en baş sırada gelmesi gereken turizm sektörü kan ağlıyor.

Her yıl İzmir’e gelen turist sayısı düşüyor, kruvaziyer turizmi ancak yerel odalar ve birliklerin baskısıyla başlatılmaya çalışılırken siz ne yüzle İzmir’in turizmcisinden oy isteyeceksiniz?

Ø Sağlık turizmi 16 yıllık iktidarınızda iyice öldü, yabancı yatırımcılardan medet umuyor İzmir. İzmir’in sağlıkçılarından, sağlık hizmetleri almak isteyen ve sağlık turizminden yararlanmak isteyen yaşlılarımızdan ne yüzle oy isteyeceksiniz?

Ø İzmir’in hayvancılığı ölmek üzere, Menemen’de ve pek çok ilçede besiciler ellerindeki hayvanları memlekete soktuğunuz şarbon nedeniyle satamıyor, İzmir’in çiftçisi mazot ve gübre fiyatları nedeniyle üretim yapamıyor, ürettikleri malları satamıyor. Ne yüzle İzmir’in besicilerinden, çiftçilerinden oy isteyeceksiniz?

Ø İşgücü piyasası sorunları, eğitim sorunları ve güvenlik sorunları..İzmir“sorun”larla anılan bir şehir oldu sayenizde..İzmir’in genç nesillerinden hangi yüzle oy isteyeceksiniz?