CHP’li Tekin: Atama yöntemi yanlış bir sistem olur

CHP’li Tekin: Atama yöntemi yanlış bir sistem olur

Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla “Bahara Merhaba Kahvaltısı” düzenlendi.  Etkinliğe katılan Gürsel Tekin, bazı bölgelerde sandıkların taşınacak olmasına dikkat çekerek, ‘Taşıma suyuyla siyaset olmaz” dedi

Nil KAHRAMANOĞLU- İzmir / YURT

Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun 10. Yıl anma etkinliği kapsamında ‘Bahar Merhaba Kahvaltısı’ düzenlendi. Bornova’da düzenlenen kahvaltıya CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Cihaner’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan dernek başkanı Doğan Kılıç, “10. Yılımızda Ramazan ayı gelmeden herkesi bir araya getirip bir etkinlik düzenlemek istedik. Biliyorsunuz dernek ve federasyonların bir araya gelmesi zor oluyor. Sizden ricam bu derneklere sahip çıkın. Bizler seçmen anlamında çok güçlüyüz. Bu yüzden Karslılar olarak artık seçen değil seçilen olmak istiyoruz” dedi. 

“TAŞIMA SUYUYLA SİYASET OLMAZ”

Kahvaltıya katılan hemşerilerini görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Gürsel Tekin, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek erken seçim için açıklamalarda bulundu. Tekin şöyle konuştu: “Ankara’ya gidin her siyasi partinin aday adayı kamp kurmuş durumda. Bu isimler sadece kendi başkanın adayı oluyor. Bu yöntem can yakıcı, onur kırıcı bir yöntemdir. Ancak dünyada böyle değil. Herkes kendi partisinde ön seçim yapar, bununla da yetinmez ve sandığa gelir millete sorar. Seçmen kendi tercihini yapar. Millet iradesi diyoruz ya işte millet iradesi böyle olur. Atamalı yöntemle bir şeyler yapılırsa yanlış bir sistem olur. Biz seçime gideceğiz. Diyorlar ya sandık milli irade diye. Dünyanın hiçbir yerinde sandık milli irade değildir, sadece sonuçtur. Çok sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Taşımalı sistem diye bir şey çıkardılar. Seçim günü çeşitli bölgelerde kurulacak sandıkların yeri öğle 12’de değiştirilebilir. Böyle seçim olmaz. Her şeyi zorlaştıran bir anlayış var. Oda Türkiye siyasetidir. Bizler özgür şekilde oyumuzu kullanabilmeliyiz. Taşıma suyuyla siyaset, temsiliyet olmaz.”

“SEÇİM SÜRECİ POLİTİZE EDİLMELİ”

Yaşanan sürece ilişkin kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili İlhan Cihaner, “Birkaç gündür sosyal medyada iki kavram ön plana çıktı. Birincisi ‘bıktık’ ikincisi ‘tamam’. Maalesef bunları insanların yaşadığı sürece yoruyorum ve özellikle insanların seçim sürecini politize ederek geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
Yapılan kahvaltı etkinliği, halaylarla ve müzik dinletisiyle sona erdi.