CHP’li Tekin'den çarpıcı açıklama: Sadece İstanbul'da 100 milyar dolarlık yolsuzluk

CHP’li Tekin'den çarpıcı açıklama: Sadece İstanbul'da 100 milyar dolarlık yolsuzluk

CHP'li Gürsel Tekin Çağlar Cilara'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'li Gürsel Tekin Çağlar Cilara'ya canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tekinin açıklamalarından satırbaşları:

-Yolsuzluk dünyanın baş belasıdır. Bundan 15-20 yıl önce Yunanistan'da, İtalya'da ve İspanya'da en çok konuştuğumuz konu yolsuzluktu. Adamlar yolsuzluğa son verdiler yoksulluğu bitirdiler.Yoksul kardeşlerimin şunu iyi bilmesi lazım, eğer bugün yoksullukla mücadele ediyorsan bunun tek nedeni bu ülkedeki 'yolsuzluk'. Sadece İstanbul'da imar yolsuzluğundaki rant 100 milyar dolar...

-Ekonomik krizin sebebi tekli yönetim. Para kuş gibidir, güven duymadığı hiçbir dala konmaz. Bırakın yabancı sermayenin gelişini, yerli sermayenin nasıl akın akın kaçtığını hepimiz görüyoruz. Dünyanın neresinde mala el koymak var?

-Biz Japon ve Alman arabaları kullanıyoruz. Japonya'da, Almanya'da makam aracı sayısı 8 bin bizde 150 bin. Bakanlara sesleniyorum, yönetmiş olduğunuz bakanlık bir şirket olsa ve o şirketin sahibi siz olsanız 42 bin TL her ay kira verir misiniz?

-Devletin bütün istihbarat örgütleri elinizde. Şerefiniz haysiyetiniz varsa belge çıkarın. Bütün savcılara sesleniyorum. CHP'nin terör örgütüyle ilişkisi varsa gereğini yapın. Allah'tan toplum sağduyulu. Vatandaş bu cümleleri satın alsa herkes birbirini boğazlar.

-Büyük olasılıkla Kocaeli'de otomobil markasının ismini vermeyeceğim, üretimi durdurdular, çekilecekler. Yabancı bir firma. 3 bin insan çalışıyor. O çalışanların çocukları, aileleri ne olacak?

-İstanbul'da ortalama 3 milyon Kürt seçmen var. HDP'yi eleştireceğim diye 3 milyon Kürt seçmenin duygularını zedeleyecek cümlelerden kaçınmalıyız. Elbette bu seçimin en büyük belirleyicisi Kürt seçmen olacaktır.