CHP'li Tekin: Yolsuzluk bitmeden yoksulluk bitmez

CHP'li Tekin: Yolsuzluk bitmeden yoksulluk bitmez

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, krizin boyutunu verilerle anlattı. Ülkenin nabzını çarşı-pazarda tutan Tekin, “Emekli, işçi ve köylünün çektiği sıkıntının tek nedeni yolsuzluk” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin uzun yıllardır çarşı, pazar ve esnaf ziyaretleriyle İstanbul'un nabzını tutan bir siyasetçi. Yurttaşın ‘Seçimden seçime geliyorlar” algısını yıkarak, 1 Nisan'dan sonra kaldığı yerden mahalleleri ziyarete başladı.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, Kadıköy Göztepe'deki pazarda yurttaşın derdini dinleyen Tekin, 6 milyon hanenin bulunduğu İstanbul'da 581 bin hanenin su faturasını ödeyemediğini, son 10 ayda 11 bin 317 esnafın kepenk kapattığını kaydetti.

Tekin şunları söyledi:

“Emekli, işçi ve köylünün sıkıntısının tek nedeni var, o da yolsuzluk. Yolsuzluk bitmediği sürece, yoksulluk bitmez. Her ay 42 bin TL'lik makam aracı kullanıyorsanız, vatandaşınız yoksulluktan kurtulamaz. Ödediğin verginin hesabını soruyorsan, bir ülkede demokrasi vardır. Kamu harcamalarına son vermek zorundayız. Almanya'da 9 bin makam aracı var, bizim 150 bin. El insaf, vicdan yok mu? Sonra ekonomik krizin vurgunu, yoksulun sırtına biniyor. 3 yıl önce uyardık. Kirasıdır, stopajıdır kanun teklifi verdik. ‘Esnafın hayatını kolaylaştıralım' dedik, dinlemediler. İnsanları perişan ettiler. Yüzde 25 stopaj vergisi akıl alır gibi değil. Her ay ister kazan, ister kazanma götürüp yatırıyorsun. Esnafı vergilerle bitirdiler”

AKP'LİLER DE FARKINDA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararını da değerlendiren Gürsel Tekin, “6-7 ilçe gezdim, AKP'ye oy verenler de büyük bir haksızlık olduğunun farkında” dedi. YSK'nın kararı için “Bu karar yenileme olarak kabul edilemez çünkü hukuki dayanak yok. 6 Mayıs günü bu ülkeye darbe yapılmıştır” diyen Tekin şunları ifade etti:

“Milletin vicdanına kalırsa, millet kararını çoktan verdi. Ekrem İmamoğlu yüksek oyla kazanacaktır. Ama çok dikkatli olmamız gerek. Nerelere nasıl mayın yerleştirdiklerini bilmiyoruz”