CHP’li Yücel, Kılıçdaroğlu ile buluştu

CHP’li Yücel, Kılıçdaroğlu ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

YURT /İZMİR

Türkiye’de çok sayıda il, ilçe ve belde belediye başkan adayı süreçte ilan edilirken büyükşehirlerde sahaya sürülecek isimlerin kamuoyuna ne zaman duyurulacağı merak konusu oldu. İzmir’e genel merkezden heyetlerin geleceği biliniyor. Genel merkezin hiç olmadığı kadar anketlere ve kamuoyu araştırmalarına önem verdiği ifade edilirken İzmir’de, büyükşehir dahil ilçelerle birlikte 31 belediye başkan adayının Ocak ayı içinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İl Başkanı Deniz Yücel süreçte hassasiyet gösterdiği konuları defalarca dile getirmişti. Kaybedilen 8 ilçenin erken açıklanması gerektiğini vurgulamıştı. İlçelerle ilgili hazırlıklarını sürdüren ve sürekli üzerinde çalışan Yücel’in görüşlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktardığı ifade edildi. 

İZMİR İLE İLGİLİ KARAR ÖNCE BİZE DANIŞILSIN!
Kulislere yansıyan bilgilere göre; ikilinin baş başa gerçekleştirdiği görüşmede Yücel'in Kılıçdaroğlu’na İYİ parti ile yapılacak ittifak konusunda görüşlerini aktardığı belirtildi. Yücel’in ittifak konusunun İzmir örgütü tarafından önemsendiğini söylediği ancak İzmir'le ilgili bir karar alınmadan önce kendilerine danışılmasını talep ettiği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELİNECEK!
Yücel'in ayrıca, İzmir'deki İttifak konusunun il yönetim kurulunda etraflıca görüşüldüğünü, tüm yönetimin aynı fikirde olduğunu, önümüzdeki günlerde İlçe başkanları ve milletvekilleriyle de bir araya gelineceğini Kılıçdaroğlu'na aktardığı ifade edildi.  Ayrıca İYİ Parti’nin desteğinin önemli olduğunu vurguladığı aktarılan Yücel’in, “CHP olarak 30 ilçeyi kazanma iddialarımız güçlü bir şekilde devam ediyor” dediği öne sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR DE MASAYA YATIRILDI

İkilinin görüşmesinde İzmir büyükşehir belediye başkanlığı başvurusunda bulunan aday adaylarıyla ilgili bir değerlendirme yapıldığı da belirtildi.