CHP'nin mitingine AKP ve HDP de katılıyor

CHP'nin mitingine AKP ve HDP de katılıyor

CHP tarafından İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne AKP’liler ve HDP’liler de katılacak. MHP'de ise, CHP’den resmi davet gelmediği için mitinge katılma kararı alınmadığı belirtildi.

CHP tarafından 4 Ağustos Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne kentteki diğer siyasi parti temsilcileri de katılacak. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, mitingde parti amblemleri ve flamalarının olmayacağını, henüz resmi davette bulunmasalar da darbelere karşı yapılacak mitinge diğer siyasi partileri de çağırdıklarını açıklamıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılacak büyük buluşmaya, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz de katılmayı düşündüklerini belirtti. Delican, “Demokrasi adına yapılan bir mitinge katılmamız kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasi adına yapılan her etkinliğe katılırız. Davet edildik ya da edilmedik diye sorgulamayız bile” derken, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise CHP’den resmi davet gelmediğini, MHP olarak mitinge katılma kararı almadıklarını söyledi.

"KATILMAMIZ KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ”

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Davete gerek yok. Katılırız. Demokrasi adına yapılan bir mitinge katılmamız kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasi adına yapılan her etkinliğe katılırız. Davet edildik ya da edilmedik diye sorgulamayız bile. Demokrasi adına yapılan her şeyde mutlaka oluruz. Bunu demokrasinin bir gerekliliği olarak düşünüyoruz. Demokrasi için, vatan için yapılıyorsa sorgusuz sualsiz davet ettiler, etmediler diye bakmadan gideriz” diye konuştu.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz de, CHP tarafından resmi bir davet gelmediğini ancak davete gerek olmadan mitinge katılmayı düşündüklerini ifade etti. Güleyüz, mitinge örgüt olarak mı gidecekleri yoksa temsilci mi göndereceklerinin henüz netleşmediğini de sözlerine ekledi.