Çiçek: Adalet ve demokrasi adına yetkilileri göreve davet ediyoruz

Çiçek: Adalet ve demokrasi adına yetkilileri göreve davet ediyoruz

CHP 25-26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Beyoğlu Belediye Başkan A.Adayı Dursun Çiçek, kumpas davalarında bu zamana kadar verdiği hukuk mücadelesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

CHP 25-26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Beyoğlu Belediye Başkan A.Adayı Dursun Çiçek, kumpas davalarında bu zamana kadar verdiği hukuk mücadelesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Çiçek 09 Şubat Cumartesi Günü saat 15.00'da CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda yapacağı basın toplantısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"ADALET VE DEMOKRASİ ADINA YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Siyasi partiler; anayasa, partiler ve seçim kanunu ile evrensel ve siyasi etik ilkelerine göre faaliyet gösteren demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partilerin organları yetki ve sorumluluklarını; yasal mevzuata, eşitlik, adalet, iyi niyet ve şeffaflık ilkesine, evrensel ve iç hukuk esasları ile parti tüzüğüne uygun olarak yerine getirir. 

Yıllardır aktif siyaset yaptığım ve üyesi olmakla onur duyduğum, T.C.'nin Kurucu Lideri Gazi M.Kemal ATATÜRK'ün ilke ve esaslarını belirlediği Partimiz; Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, bugünlere ulaşmasında en önemli kararları alan ve uygulayan, parti içi demokrasiyi esas alan sosyal demokrat bir partidir. Bir asra yaklaşan şanlı tarihi ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştıran ve bu yönden diğer partilere örnek olan çağdaş bir siyasi harekettir. 

Partimizin yetkili organlarının genelgesine uygun olarak gerekli belgeleri tamamladık, başvuru bedellerini Genel Merkez ve İlçe Başkanlığı hesaplarına yatırdık ve sekiz siyasi dava arkadaşım ile birlikte 27 Ekim 20019 tarihine kadar BEYOĞLU Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurumuzu yaptık. Daha sonraki üç ay içinde; İlçe ve İl Başkanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, MYK ve PM üyeleri dahil Partimizin yetkili ve görevli personeline yönelik görüşmeleri ve bilgilendirmeleri yaptık, adaylık gerekçelerimizi ve projelerimizi paylaştık, BEYOĞLU'nda muhtarlar, STK'lar ve seçmenlerle görüştük, İlçe Örgütümüz ile birlikte mahalle ve sokaklarda günlerce esnaf ve seçmen ziyaretlerinde bulunduk, broşür dağıttık ve karşılıklı paylaşımlarda bulunduk. 

Parti tüzüğüne göre esas aday belirleme yöntemi olan önseçim ve eğilim yoklaması hukuki ve fiili gerekçe gösterilmeden yok sayıldı. Sürekli olarak eleştirdiğimiz ve parti içi demokraside örnek olmayı hedeflediğimiz diğer partiler gibi bütün yetkilerin tek merkezde toplandığı bir süreç ile adayların belirlenmesine yönelik haklı eleştirileri ile seçim sürecine olumsuz olarak yansıyacak gelişme ve gecikmeleri ne yazık ki önleyemedik. Yerel seçimlerde ittifak için yasal bir mevzuat olmamasına rağmen, BEYOĞLU İlçesi Belediye Başkanı adayımızın partimizin dışından bir kişi olduğunu; Partimizin yetkili ve görevli organları olan MYK, PM, İl ve İlçe örgütü ile binlerce üyemiz gibi Genel Başkanımızın canlı yayındaki açıklaması ile öğrenmenin ezikliğini ve üzüntüsünü hep birlikte yaşadık. Böylece bir asırlık örgüt partisi olarak tarihe geçen partimizde, kurumsal yapıdaki diğer organlarının iradelerinin yok sayıldığı acı gerçeğinin kamuoyunda yayılması ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. 

Başta Partimizin yetkili ve görevli organları olmak üzere tarafları; evrensel hukuk ve adalet, eşitlik ve insan hakları, anayasamız, partiler ve seçim kanunu ile parti tüzüğümüz dahil yasal mevzuata; emeğe saygı, iyi niyet, şeffaflık ve demokrasi ilkelerine aykırı olan işlemlerin düzeltilmesini, siyasi kişiliğimize ve haklarımıza yönelik ihlallerin ve mağduriyetlerin zamanında giderilmemesi halinde Seçim Kurullarına başvurular dahil yasal siyasi haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini kamu vicdanı adına saygıyla arz ve talep ediyoruz.

10 yıldır kumpas davalarında azim ve kararlı bir şekilde hukuk ve adalet mücadelesi veren bir siyasetçi olarak bu konudaki detaylı açıklamalarımızı; 09 Şubat Cumartesi Günü saat 15.00'da BEYOĞLU İlçe Başkanlığımızda yapmayı planladığımız basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacağız. 

Dr. Dursun ÇİÇEK, 25-26. Dönem İstanbul İkinci Bölge Milletvekili, Beyoğlu Belediye Başkan A.Adayı"