Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa CHP'nin İzmir adayı...

Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa CHP'nin İzmir adayı...

CHP’de kritik pazar için geri sayım sürerken; adaylık konusunda en sona bırakılan İzmir Büyükşehir ve ilçelerinde değişiklik için düğmeye basıldı. İzmir’deki değişiklik sadece büyükşehir ile sınırlı kalmayacak.

31 Mart yerel seçimlerde kalan adayları belirlemek için CHP Merkez Yönetim Kurulu Pazar sabah saat 10:00’da Genel Merkez’de olağanüstü toplanacak. Toplantıda, İzmir büyükşehir başta olmak üzere yüzlerce belediye başkan adayının netleşmesi bekleniyor. MYK’nın ardından saat 15:00’de ise Parti Meclisi (PM) toplanarak listelere son şeklini verecek.

TUNÇ SOYER KESİN AMA...
CHP’nin kalesi olarak görülen İzmir’de değişim kararı alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, son dakikada bir sürpriz yaşanmazsa MYK’ya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’ın ismini büyükşehir adayı olarak sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

GİZLİ OYLAMA BOMBASI
Soyer’ın MYK’da itiraz gelse bile geçmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Parti Meclisi aşaması konusunda son 24 saatteki kulisler belirleyeci olacak. Eğer Soyer’ın adaylığına karşı 12 üye gizli oylama önergesi verirse ve gizli oylama yapılırsa İzmir Büyükşehir adayının belirlenmesinin sıkıntıya girebileceği ifade ediliyor. Zira bugüne kadar PM’de oylamalar için önerge veren parti içi muhalefetin, “Biz Soyer için gizli oylama önergesi vermeyiz. Ancak birileri verir ve oylama yapılırsa muhalefetin gereği olarak gizli oylamada destek veririz” dediğini Ankara’da sağır sultan bile duymuş durumda…

4-6 İLÇE DEĞİŞECEK
Düzgünhaber’in edindiği bilgiye göre, CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, İzmir’deki değişim büyükşehir belediye başkanı ile sınırlı tutulmayacak. İzmir’in aralarında merkezdeki büyük ilçelerinin de bulunduğu 4 ile 6 arasındaki mevcut belediye başkanında değişikliğe gidilecek.

4 İLÇEYİ BOŞ BIRAKIN TALİMATI
Bu arada önceki gün kurmaylarıyla 8 saatlik toplantı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de Konak, Karşıyaka, Buca ve Bayraklı gibi büyük ilçelerin boş bırakılmasını isteyerek, bu ilçeler konusundaki kararını sonra vereceğini bildirdiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun, bu ilçeleri bir sonraki MYK’nın gündemine bırakabileceği de belirtiliyor.

OLGUN ATİLLA BANKO
CHP Yönetimi, Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket eden bazı belediye başkan adaylarını İzmir’de büyükşehirdeki değişikliğin tabanda kırgınlık ve küskünlüğe yol açmaması için koruyacak. Bu isimlerin başında da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla geliyor. İzmir’deki genç yüzlerden Atilla’nın yeniden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

KADIN SAYISI ARTABİLİR
Yine İzmir konusunda bir diğer sürpriz iddia ise kadın belediye başkan sayısını arttırmaya yönelik Kılıçdaroğlu’ndan hamle gelebileceği ve bazı merkez ilçelerdeki belediye başkanlarının yerine kadın aday göstermeye hazırlandığı bildirildi.