'Çok kesin çok net: Binali Bey İstanbul'a başkan adayı olacak!'

'Çok kesin çok net: Binali Bey İstanbul'a başkan adayı olacak!'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'veto krizinin' ardından Başkan Kadir Topbaş, 13 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. İstifa eden Kadir Topbaş’ın yerine kimin geçeceği merak ediliyor. Yeni başkan 2019 Mart’ına kadar koltukta oturacak. Kulislerde, İkinci Başkan Vekili olan Göksel Gümüşdağ’ın adı konuşuluyor. 2019 Yerel Seçimleri için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yada Başbakan Binali Yıldırım'ın a

Hürriyet Gazetesi yazarı, Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasını kaleme aldı. Hakan yazısının başında 'böyle mi istifa edilit Kadir abi' diyerek sitemde bulundu. 

Hakan'ın yazısının en ilginç kısmı ise Başbakan Binali Yıldırım'ın 2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağı iddiasıydı. İddiadan da öte Hakan, Binali Yıldırım'ın 'kesin aday' olacağını yazdı.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü ise şu şekilde:

ÇOK KESİN, ÇOK NET: BİNALİ BEY İSTANBUL’A BAŞKAN ADAYI OLACAK
Yerel seçimde Binali Yıldırım, AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak.
*
Teklif gitti... Teklif kabul edildi...
Yani şüphe yok, belirsizlik yok.
*
Muhalefet partileri şimdiden hesaplarını buna göre yapsalar iyi olur.

Ahmet Hakan'ın yazsından bağımsız olarak; kulislerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği konuşuluyor.