Cübbeli, sarıklı, sakıllı polisin skandalları bitmiyor

Cübbeli, sarıklı, sakıllı polisin skandalları bitmiyor

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Sarıklı ve Cübbeli bir polisin medyada yer almasından sonra konuyu gündeme getirmiş ve yetkililere “bu kişiye gösterdiğiniz müsemmanın gerekçesi nedir?” demişti.

Olayın ortaya çıkmasından sonra, vatandaşın sarıklı birisi polis arabası kullanıyor ihbarı ile aracı durdurup, görevini yaparak kimlik kontrolü gerçekleştiren polisin şubesinin ve görev yerinin değiştiği, o polisin kendi isteği üzerine fotoğrafını çeken Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan işçinin, işine son verildiği iddialarını gündeme getirip 08.08.2017 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

CHP’li Öz, soru önergesinin açıklamasında şunları ifade etti:

CÜBBELİ POLİSE GÖZ YUMMANIZIN FATURASI GÖREVİNİ YAPAN POLİSE Mİ?

İstanbul’da görev yapan bir polis memurunun, uygunsuz kılık, kıyafet ve davranışları sebebiyle tayini çıkartılıp gönderildiği Çanakkale’de, aylardır cübbe ve sarıkla çalışmasına göz yumulduğu, herhangi bir işlem yapılmadığı ve göz önünde olmaması için Çanakkale Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevlendirildiği medyada yer almıştı.

Cübbeli ve sarıklı bir şekilde görev yapan bu polis, Bayramiç’ten Çanakkale’ye resmi polis aracı ile gelirken vatandaşlar tarafından, şüpheli görülerek ihbar edilmiş ve ihbarı değerlendiren Çanakkale İzmir yolu uygulama noktasındaki Polis, resmi ekip aracındaki kişinin kimlik kontrolünü gerçekleştirdiğinde, şahsın polis olduğu anlaşılmış ve konu medya ile gündeme gelmişti.

GÖREVİNİ YAPAN POLİSİN NEDEN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Çanakkale İzmir yolu uygulama noktasında, vatandaşın ihbarını değerlendirip, cübbeli ve sarıklı ile resmi ekip aracını kullanan kişinin kimlik kontrolünü yapan polis memurunun, ilgili olaydan sonra şubesi ve görev yeri değiştirildiği haberleri medyada yer almış, kamuoyu ve vatandaşların tepkisine neden olmuştur.

ZAMANINDA GEREĞİNİ YAPMAYAN YETKİLİLER, ŞİMDİ DE AÇIKLAMA YAPMIYOR

Cübbe ve sarıkla görev yaptığı süre içinde, gerekli işlem zamanında yapılmış olsaydı, kimse görevini yaptığı için iddia edilen görev yeri değişikliği uygulamasına maruz kalmayacaktı. 
Yetkililerin açıklama yapmaması ve medyada yer alan iddialara göre Emniyetin suçlu arama girişimleri, kamuoyunun ve vatandaşın tepkisini arttırmıştır.

Cübbeli ve sarıklı polis memurunun aylardır görev yaptığının ortaya çıkmasından sonra polislere mobbing uygulandığı iddiaları bağlamında;

1-    Çanakkale’de aylardır cübbe ve sarık ile görev yaptığı ortaya çıkan Kuraner ERBAŞ isimli polis memuru kaç yıldır görev yapmaktadır? Kaç yıldır cübbe ve sarıkla görev yapmaktadır? 
2-    Kuraner ERBAŞ isimli Polis memuru, kaç farklı ilde görev yapmıştır? Ve bu illerde hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma yoksa, bunca zamandır hangi gerekçe ile cübbe ve sarıkla çalışmasına müsaade edilerek neden işlem yapılmamıştır?
3-    Vatandaşın ihbarını değerlendirip, sarık ve cübbe ile resmi Polis aracını kullanan kişiyi durdurup görevini yaparak kimlik kontrolü gerçekleştiren polis memurunun, görev yerinin değiştiği iddiası doğru mudur? Şubesi ve görev yeri değiştirildi ise gerekçesi nedir?
4-    Cübbeli ve sarıklı polisin aylardır görev yapmasına göz yumulduğunun ortaya çıkmasından sonra Çanakkale’de kaç Polis Memuru ve Şube Müdürü’nün görev yeri değiştirilmiştir? Ve kaç hizmet alımında çalışan işçi, işten atılmıştır?
Açıklamalarının ardından sorularını İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ’ya yönelterek, kamuoyu ve vatandaşların bilgilendirilmesini istedi.