Cumhur İttifakı'nın tek derdi Mansur Yavaş!

Cumhur İttifakı'nın tek derdi Mansur Yavaş!

Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitinginde konuşan AKP'nin Ankara Belediye Başkanı adayı Özhaseki ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş vardı.

Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingi Ankara'da gerçekleştiriliyor. Mitingde kürsüye gelen Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmalarında Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

İlk olarak kürsüye gelen Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş'ın belediyeciliği bilmediğini öne sürerek, "Her konuştuğunda gaf yapıyor, tuhaf tuhaf gülünecek işler yapıyor. Gerçekten belediyeciliği bilmiyor, gerçekten de projesi yok." dedi.

Özhaseki'nin ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuşmasında Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Bahçeli, Mansur Yavaş'ın eski ülkücü, eski MHP'li olmadığını dile getirerek, "Bunların hepsi masal, hepsi fasa fisodur. Ya ülkücüsündür ya değilsindir." ifadelerini kullandı.

İşte Özhaseki’nin konuşmasından satır başları:

Üzüldüğüm bir konuyu da ifade etmek istiyorum. Biraz önce söylediğim gibi emek verdik, düşündüklerimizi yazdık. Ben zannediyordum ki adaylar çıkacak, onlar da ne düşünüyorlarsa söyleyecekler ve projelerimiz yarışacak. İnsanlar bu adam bunu yapar ya da yapamaz diyecek… Saflığıma bakın ki ben böyle bir seçim dönemi hayal ediyordum. Bizim gibi projeler hazırlayıp insanların huzuruna çıkan kimse olmadı. Biz sizlere saygı duyuyoruz. Ne yapmak istediklerimizin hepsini yazdık zaten.

Özellikle CHP’nin adayı üçüncü dönemdir aday. Böyle bir projeyle çıktı mı? Hayır. Ve belediyeciliği de bilmiyor açıkça ilan ediyor. Her konuştuğunda gaf yapıyor, tuhaf tuhaf gülünecek işler yapıyor. Gerçekten belediyeciliği bilmiyor, gerçekten de projesi yok.

İkinci üzüldüğüm konu… Bizler 25 arkadaşımızla birlikte huzurunuzdayız ve Cumhur İttifakı’nın adayıyız. Hepimiz hiç farkı yok. Milli ve yerli insanlar olarak huzurundayız. Bizim ittifakımızın niye kurulduğunu, bizim derdimizin ne olduğunu tek tek anlattık. Bizim derdimiz bayrak derdi, ezan derdi, vatan derdi, devletin milletin bölünmezliği derdi…

Fakat karşı tarafta bir ittifak var ki; herkes anlamaya çalışıyor. Daha doğrusu anladı da onlar anlaşılmadığını zannediyor. Görünürde iki parti var. CHP ve göründüğü gibi İYİ Parti. Peki söyleyemedikleri ortak var. Sakladıkları ortak var. Niye söyleyemiyorsunuz bunu? Eğer ortağı çok sevdiyseniz çıkın iftiharla ilan edin. Zannediyorlar ki Ankara halkı anlamaz. Biz kül yuttururuz zannediyorlar. Truva atının içinde neler olduğunu herkes biliyor.

Sezai Temelli diyor ki, affedersiniz üzülerek söylüyorum. “Kürdistan’da biz kazanacağız diyor. Batıda da cumhur ittifakına kaybettireceğiz” diyor. Yazıklar olsun size. Bizim ülkemizin tek bir adı var ülkemizin o da Türkiye’dir elhamdülillah.

Sonra bakıyorlar ki iki ortak, işler kötü gidiyor. Onlara ayar vermeye çalışıyorlar. O zaman Kandil’in temsilcileri sinirleniyor. “Kazanıyorsan sayemizde kazanacaksın. Bizi yok sayamazsın diyorlar” yiğitlik bekliyoruz, adamlık bekliyoruz bunlardan.

Onlar cevap vermekten kaçıyorlar. Ama Ankara halkı sabah akşam bu olayı konuşuyor. Nedir olay? Sahte senet. Kesinleşmiş sahte senet olarak eline alıyor, icra takibinde bulunuyor. Kim? Bizim CHP’nin adayı… Sonra karşıdaki adam diyor ki bu imza benim değil. Ve üç yere incelemeye gidiyor. Üç yerde de imzanın ona ait olmadığı belli oluyor. Mahkeme ceza yazıyor. Arkasından para cezası, 500 bin lira para cezası. Yargıtay’a gidiyor onanıyor. Yani bizim CHP’nin adayı sahte senetle iş yapıyor.

Önce bakın TV’lerde diyor ki, adam bana bu senedi getirdi. Mahkemede diyor ki, gözümün önünde imza attı. TV’de soruyorlar; valla anlamadım ki kolunun içinden mi, koynundan mı çıkardı… Ya yapma Allah aşkına. Ömründe bir kere dürüst ol.

İkinci bir konu, 600 bin dolar o işten alınacak ne maharetin var? Dosdoğru cevap var. çok kirli bir iş var burada. Niye avukatlık vekaletin yok? Yok diyor. Niye sözleşme yapmadın? “Çok büyük vergi doğardı” diyor. Allah seni ıslah etsin ya. Sen 600 bin dolar üstten götürmeyi biliyorsun. Ama devlete vergi vermeden öyle mi? Yazıklar olsun sana.

“Efendim diyor ben mazlumum. Hakkım yendi mağdurum…” Bu olayların hepsi yeni çıkmış olan olaylar değil ki? Mazlumum diyorsun ama adama 1,5 sene boyunca tehdit ve şantaj mesajları göndermişsin. Beyefendi kibar numaralarına yatıyor ya öyle değilmiş. “Seni yakarım, seni süründürürüm, hapse attırırım, düğününü basarım. Ankara’da yaşatmam” Nasıl mağdursun ya? Sen kimsin de yaşatmıyorsun ya? Bu nasıl iştir böyle?