Cumhurbaşkan'ı Erdoğan Eskişehir'de konuştu

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan Eskişehir'de konuştu

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan Afyonkarahisar'da konuşma yaptıktan sonra Eskişehir'e geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

- Bu millet siyasetçilerini ülkeye hizmet aşkıyla yananları darbe heveslilerine kurban vermeyecek. Gerekirse canı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacak. Tüm şehitlerimize yüce Mevla'dan rahmet diliyorum. Dünya 5'ten büyüktür. Bunu bilenler biliyor. Bilmeyenlerde bilecek. Her gittiğim yerde göz kamaştıran bir dayanışmaya şahit oluyorum. AK Parti kadroları her zamankinden daha güçlü. 2019 seçimleri ülkemizin en kritik tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacak. Türkiye 2019'dan alacağı kuvvet ile 20123We daha sonra 2053 ve 2071'e yürüyecektir. Türkiye'nin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka bir şansı yoktur. 

- Bu seçimlerde ülkemizin 15 yıllık başarıları değil. Elde ettiğimiz tüm kazanımlarında oylaması yapılacaktır. üzerimizde taşıdığımız bu sorumluluğun bilinciyle hazırlıklarımızı yürütmemiz gerekiyor. Bu süreçte durma, rehavete kapılma lüksümüz yok. Türkiye'yi bu hale biz getirdik. Modern Türkiye için bu gerekliydi. İş olsun diye değil. Modern Türkiye'yi inşa edeceksek, eğer Atatürkçüysen muasır medeniyetler seviyesine getirmek için ne yaptın? Bunların bir dikili taşı yok. Buradan dünyaya sesleniyorum sadece onlara değil. Dünyada bir numaraları havalimanını biz yapıyoruz biz. Bu yılın sonuna kadar yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız inşalllah açılıyor. 2023'te bu sayı 200 milyona çıkacak. Bir numara. Buralara yan gelip yatarak gelmedik. Azmettik, koştuk. 

- Biz yetinmedik, bize bir ilham kaynağı gerekiyordu. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de dedikki madem dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü bizde Marmaray ile gemileri denizin altından yürütelim dedik. Marmaray ile milyonlar geçti. Bu defa da Avrasya Tüneli'ni yaptık. Denizin altından otomobiller geçiyor. Bu nedir? Bu dünya ile yarıştır. Niye kıskanıyorlar. İşte bundan. THY dünyada ilk 7'nin içinde. En fazla noktaya uçma konusunda THY 1 numara. İstediğimiz yere istediğimiz gibi uçuyoruz. Sağa sola gitmeye gerek yok. Şu Eskişehir'de yüksek hızlı trenin olması bile çok önemli. AK kadro omuzlarında tarihi bir mesulliyet taşıyor. Siz neredeyseniz bende oradayım. Kale içeriden fethedilir. Kaleleri siz fethedeceksiniz. 

- Biz AK Parti olarak 17 yıllık bir harekat olsak da binlerce yıllık şanlı tarihin temsilcileriyiz. Bizler asırlar boyu 3 kıta 7 iklimde hüküm sürmüş dünyaya nizam vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu hareketin kökleri Hira Dağı'ndadır, Malazgirt'tedir, Söğüt'tedir, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale'dedir. Bizim ceddimiz son nefesini vermeden önce evladına "Oğlum Allah korkusuyla hareket etmeni vasiyet ederim. Halk bize Allah'ın emanetidir." tavsiyesinde bulunan Selahaddin Eyyubi'dir. Biz daha 21 yaşında genç bir padişahken fethe yürüyen Sultan Fatih'lerin torunlarıyız. Biz en sıkıntılı zamanlarda bile bir karış da olsa vatan toprağını satmam bu topraklar kanla alınmıştır kanla verilmiştir diyen Sultan 2. Abdülhamithan'ın torunlarıyız. Ya istiklal ya ölüm paralasıyla milli mücadele eden kahramanların varisleriyiz. 

- Biz millete efendilik yoktur, hizmetkarlık vardır diyen Gazi Mustafa Kemal'in zihin yapısında olan bir zihniyetteyiz. Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her seferinde hayal kırıklığı yaşadılar. AK Parti geçmişin kötü örneklerinin kalıplarıyla tanımlamaya çalışanlar hüsrana uğradılar. Kavgayı, çıkar çatışmasını siyasetlerinin merkezine yerleştirenler bu salondan yükselen muhabbetimizi anlayamadılar. Biz birbirimizi sadece ALLAH için seviyoruz. Koltuk kavgasıyla ömürlerine geçirenler bizim millet aşkımızın sırlarına bir türlü varamadılar. Biz siyaseti ikbal kapısı olarak değil, hizmet vesilesi daha önemlisi istiklal mücadelesi olarak görüyoruz.