Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu işi çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu işi çözeceğiz

Büyükelçiler ve DEİK İş Konseyi Başkanları ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne Avrupa’ya ne Ortadoğu’ya ne de Afrika’ya sırtımızı döneriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükelçiler ve DEİK İş Konseyi Başkanları ile iftar programında konuştu. Erdoğan, ” Suriye'de son 6 yılda hayatını kaybeden insanların sayısı yarım milyonu geçti. Bütün Ortadoğu ve İslam dünyası zor bir dönemden geçiyor. Tüm dünyaya seslenerek gelin insanlığımıza hepbirlikte sahip çıkalım. Teröriste kimliğine söylemine inancına bakmaksızın karşı duralım. Mazlumlara kanat gerelim. Sadece yakın çevremizde değil dünyanını her kıtasında yardım çalışmaları yapıyoruz. Milli gelire göre yardım sağlayan ülkeler arasında Türkiye birinci sırada yer alıyor. Verdikçe biz kaybetmedik tam aksine biz kazandık. Büyüme oranı 4,8. Ve Avrupa'da bir numaradayız. Türkiye bir sıçrama içinde. Az önce Sayın Obama ile Orlanda'daki saldırıyla ilgili bir görüşme yaptık. Asıl olan terörizme ortak tavır içinde olmamız gerekiyor” dedi. Birleşmiş Milletlerin özelikle de Güvenlik Konseyi'nin sağlıklı çalışmadığını ifade eden Erdoğan, “Burada bir sorun var burada sorunu süratle çözmek gerekiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bundan dolayı dünya 5'ten büyüktür. Diğer kıtalar burada niye temsil edilmiyor. Halkı Müslüman olan bir ülke güvenlik konseyinde yok böyle adalet olur mu? Artık dünya 1. Dünya Savaşı'nın şartlarında yaşamıyor. Müslümanlar mezhepçiliğe ırkçılığa ve terörizme karşı çalışmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ
Faiz konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faizlerin olduğu yerde yatırım olur mu? Böyle bir ekonomi dünyası olmaz. Amerika'da, Japonya'da ve Avrupa'da faiz oranları sıfır ya da 1 civarında. Peki Türkiye'de ne ? Komisyonuyla beraber yüzde 16. Böyle bir ülkede yatırım olur mu? Olsa da burada bir sıkıntı var. Hükümetimizle çalışıyoruz. Bu işi çözeceğiz. Türkiye sahip olduğu konum nedeniyle dünya ticaretinin merkezinde yer alıyor. Biz ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya ne de Afrika'ya sırtımızı döneriz. AB ile göçmen sorununa çözüm bulmak için görüşmeleri sürdürüyoruz ama terörle mücadelemizi sekteye uğratamayız. Müslüman ülkeler kendi sorunlarını çözebilmek için çok çalışmalı. Ne Sünni'nin ne de Şia'nın birbirine üstünlüğü var. Terörizme karşı sona kadar mücadele edilecek” diye konuştu.

RUS BÜYÜKELÇİ DE İFTARA KATILDI
RUSYA ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’den kritik adımlar üst üste geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından Türkiye’den ikinci Rusya adımı geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da büyükelçisi olan tüm ülkelerle birlikte Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilen iftara davet etti. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Karlov’un da daveti kabul ederek akşam verilen iftar yemeğine katıldığını bildirdi. Erdoğan’ın verdiği iftar yemeğine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik’in yanısıra Dış Ekonomik İşler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Başkanları, DEİK’e mensup işadamları ve Ankara’daki büyükelçiler geldi.