Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazla gaz vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazla gaz vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile gittiği İzmir'de kendisini karşılayan kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması esnasında, kalabalıktan yapılan, “Yolların kralı Binali Yıldırım” tezahüratı için, “Fazla gaz vermeyin, kilometre artacak yoksa” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (salı) yapılacak Efes 2016 tatbikatı için geç saatlerde geldiği İzmir’de havalimanında miting yaptı. Erdoğan, “Ey terör örgütü, ya silahları teslim edip betonu üzerine gömeceksin koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikçe durmayacak. Güneydoğu’da Doğu’da ülkemin neresinde olursa bu mücadeleyi vereceğiz” dedi.

15 METRELİK TÜRK BAYRAKLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yıl aradan sonra, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise başbakan olduktan sonra ilk kez İzmir’e geldi. Partililer, ‘Milletin adamları İzmir’de’ etiketiyle paylaşımda bulundu. Havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yan yana fotoğraflarının yer aldığı sahne oluşturuldu. 15 metre genişliğinde, 15 metre uzunluğunda Türk bayrakları dalgalandırıldı. Binlerce kişiye sadece Türk Bayrağı dağıtıldı, parti bayrağı kullanılmadı. Torbalı Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ilgiyle izlenirken mitinge katılanlara çay, su, pilav, ayran ikram edildi. Üzerinde “Yolunuz, yolumuz, sözünüz sözümüz”, “Yanındayız her zaman İzmirli başbakan”, “Beraber yürüdük biz bu yollarda”, “Cumhurun başkanı İzmir’in baş tacı” yazılı pankartlar açıldı.

GENÇ BASKETBOLCULAR KARIŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce İzmir’e geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Pınar Karşıyaka Basketbol Kulübü genç sporcularıyla buluştu. Başbakan Yıldırım, boyu 2 metreyi uzunluğundaki oyuncularla tokalaşırken başını kaldırıp, gülümseyerek, boylarına baktı. Genç basketbolcular, kupayla birlikte Başbakan Yıldırım ile fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da yer aldı. Oyuncular, Başbakan’a üzerinde adının yazılı olduğu yeşil, kırmızı forma hediye etti.

“İZMİR DEYİP GEÇME”


Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Hanım ile birlikte otobüsün üzerinden partilileri selamladı. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Allah’a hamd ediyorum. Bugünleri gösterdiği için hamd ediyorum. İzmir, deyip geçme. Bu sevgi, bu coşku bu heyecan bizim sorumluluğumuz daha da artıyor. Sevgimizi daha da kuvvetlendiriyor. (Partililerin Türk bayraklarını sallaması üzerine) Bu bayrak şehitlerimizin kanıdır. Bu bayrağın hilali bağımsızlığımızın sembolüdür, yıldızı bu vatanın bütünlüğü için bu milletin birliği, beraberliği için hayatını seve seve veren şehitlerimizin sembolüdür. Ülkemiz, milletimiz için şehit olan tüm askerlerimize, polislerimize, korucularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize sağlıklı şifalar diliyorum. Şunu herkes bilecek.”

“YOLLARI BÖLERİZ VATANI BÖLDÜRMEYİZ”


Başbakan Yıldırım, terör sorununa da değinerek, “780 bin kilometrekare vatan toprağı birdir, bütündür hiç kimse bölemez. Kimse bizi birbirimizden ayıramaz. Yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, vatanı böldürtmeyiz. Bu ülkenin başına bela olan terörü bitirmek için yemin ettik kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Bu mukaddes vatanı bölmeye çalışan gafiller, (kahrolsun PKK sloganları atıldı) ey katil terör örgütü! İzmir’den yükselen bu ses birliğin beraberliğin bağımsızlığın sesidir. Aynen İzmir’in kurtuluşundaki 9 Eylül’ün sesi gibi İzmir efelerinin sesi gibi” dedi.

“İZMİR’İ HİZMET YOKSUNLUĞUNDAN KURTARACAĞIZ”

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Size bir borcum var. İzmir’e yol arkadaşlarıma bir borcum var, bir vefa borcum var. Bu ağır sorumluluğu yüklenmenin en önemli nedeni sizsiniz. Sizin sayesinde İzmir’in sayesinde bu sorumluluğu aldım. Birlikte yürümeye var mısınız? Yanımızda mısınız? (evet yanıtı alınca) İşte İzmir bu. İşte İzmir’in yol arkadaşlığı bu. İzmir’e ne söz verdiysek şimdi daha fazlasını yapacağız. İzmir’i hizmet yoksunluğundan kurtaracağız. 35 projeyi bitireceğiz, yeni projeleri de İzmir’e kazandıracağız. Sizin bu kardeşliğiniz bizim heyecanımızı sorumluluğumuzu arttırır. Allah’ına kurban İzmir. Yıl 2011, aylardan Mart. Bana partim dedi ki ‘sen İzmir’e gideceksin. İzmir’den seni aday göstereceğiz’. Benim için hayatımın dönüm noktası 2011 yılının Mart ayıdır. İzmir’den milletvekili adayı gösterildiğim zaman biraz endişelenmiştim. Çok bilmediğim daha önce bulunmadığım bir kente gidiyorum acaba nelerle karşılaşacağım diye. Ancak İzmir’e gelince bu muhteşem coşkuyu görünce İzmir benim şehrim dedim. İzmirli benim kardeşim, yol arkadaşım dedim.”

İZMİR MÜJDELERİ


Başbakan Yıldırım, körfez geçişini mutlaka yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“İzmir son 20 yılda maalesef gelişmesini tamamlayamadı. İzmir geri kaldı ama hiç merak etmeyin İzmir’in hizmet açığını ortadan kaldıracak ve İzmir’i yeniden başa güreşen İstanbul’la yarışan il yapmaya kararlıyız. İzmir’i İstanbul’a bağlayan otoyolun Osmangazi Köprüsü’nü tamamladık. 30 Haziran’da açıyoruz. İki yıl sonra Bursa- İzmir arası bitmiş olacak. Üç saatten daha az sürede İstanbul’da olacağız. Hızlı trenin sesi Afyon’da Uşak’a doğru ilerliyor. Hızlı tren de İzmir’e geliyor. İzmir’in çılgın projesi de geliyor. Körfez Geçişi’ni İzmir’e mutlaka getireceğiz. Konak Tüneli’ne nasıl yaptıysak Sabuncubeli Tüneli’ni yapıyorsak körfez geçişini mutlaka yapacağız. Konak ve Karşıyaka’yı birbiriyle birleştireceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DOMBRA ŞARKISI EŞLİĞİNDE PARTİLİLERİ SELAMLADI

Başbakan Yıldırım, konuşmasını tamamladıktan sonra “Dünya liderini, memleket sevdalısını, milletin adamını, Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazır mıyız?” sözleriyle Cumhurbaşkanı’nı takdim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 23.30’da Dombra şarkısı eşliğinde otobüsün üzerinden partilileri selamladı. cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARIDIR”

“Anlamlı buluşma diyorum zira biraz gecikmeli de olsa farklı bir şekilde bugün sizlerle bir aradayız. İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım ve kabine üyeleriyle sizlerle İzmir’de buluşmuş durumdayız. Yarın İzmir’de Efes tatbikatında bir arada olacağız. Bugüne kadar olan tatbikatlardan çok daha farklı zengin, güçlü bir tatbikat olacak. Kardeşlerim, bildiğiniz gibi dün İstanbul’da fetih 563. yıldönümünde yine çok farklı kutladık. Devlet millet buluştu, bir gün önce Diyarbakır’daydık. Onun öncesinde Kırşehir’de Ahilik Haftası’nı kutladık orada da öyleydi. (kahrolsun PKK sloganları üzerine) Sevgili İzmir şunu unutmayın, bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır. İnşallah bu millet Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetiyle birlikte kesinlikle siyasetin dilini anlamayanlara siyasetin dilinden dersini parlamentoda 376 ile verdi. Önce kaçanlar sonra onlar da 376’nın yanında yer aldı. Çünkü biliyorlardı ki bu iş millete gidiyor ve eğer giderse bunun faturası daha ağır olacak diye görüyorlardı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir bunu bilmeleri gerekiyordu.”

“BİZİM GEÇMİŞİMİZDE KAN YOK AMA SİZİN VAR”


Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menderes ne dedi? Son söz milletin dedi. Biz ne dedik, son karar da milletin. Karar da sizin. Fakat bunu anlamayanlar var. Ne diyorlar, ‘bizim kanımızı dökersiniz’ diyorlar. Bir defa önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım. Bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes’i ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. Onun yanındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İzmir ve Ege inanıyorum ki bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Neden parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nereden çıktı bu kan? Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz sandık. Ne oldu? 14 parti bir araya geldiniz biz ise sadece kurucusu olduğum partinin adayı olarak çıktım yüzde 52 biz aldık. 14 parti. Halep oradaysa arşın işte burada. Kardeşlerim yaklaşık dört saattir buradasınız biliyorum ki sizlerin aşkı sizlerin heyecanı bizleri bu yolda hiçbir zaman yormadı. Sizin aşkınız bize dağları deldirdi dağları. Bizler Ferhat olduk sizler Şirin. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol, 13 yılda biz ne yaptık? 18 bin kilometre bölünmüş yol. (yolların kralı Binali Yıldırım sloganı üzerine) Şimdi anlıyorum fazla gaz vermeyin kilometre artacak.”

“FATİH KARADAN YÜRÜTTÜ BİZ DENİZİN ALTINDAN”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla Bursa Orhangazi ile bükünleşileceğini ifade ederek, “40 kilometre otoyol. Bunlar bir şeyi gösteriyor. İzmir İstanbul kaç saatti eskiden. Sekiz saat. Şimdi 3 saat 3.5 saat. Kaza riski azalıyor. Öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yollar pırıl pırıl. Yolların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Yeri gelecek şurada durup piknik yapalım diyeceksiniz. Yol medeniyettir. Bunlar medeni olmanın işaret fişekleridir. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açıyoruz. O da bitmedi yılsonuna kadar Boğaz Köprüsü’nün altından Avrasya Tüneli’nin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz. Marmaray’dan 130 milyon kişi geçti. Biz buyuz be. Bu lafla olmuyor icraat, icraat. Bizim icraatlarımız ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra nereye geldi bir Kanal İstanbul ile Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz. Çanakkale Köprüsü’nü de yapacağız.” diye konuştu.

“FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin süreceğini belirterek, şunları söyledi:

“Neden Batı Türkiye’yi bu kadar kıskanıyor. Bu bölücü terör örgütünü neden bizim başımıza musallat ediyorlar, silahlarını paralarını veriyorlar. Bunları desteklerken bize karşı dürüst davranmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. PKK’nın güdümünde siyasetçiler var. Bak kaçıyorlar kaçmaya başladılar, kaçacaklar. Başka çareleri yok. Ey terör örgütü ya silahları teslim edip betonu üzerine gömeceksin koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikçe durmayacak. Güneydoğu’da, Doğu’da ülkemin neresinde olursa bu mücadeleyi vereceğiz. Çünkü bizim Rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek devlet. Çıkmış bir paralel devlet. Başındaki Pensilvanya’da Pensilvanya’da bunun lisansını verenler kim? İşte oyunu anlıyor musunuz? Üst aklın kimler olduğunu anlıyor musunuz? Onlara orada oturma izni verenler 400 dönüm araziyi tahsis edenler kendilerini söylememize rağmen onları orada koruma altına alanlar üst aklın ta kendisidir. MGK olarak kararımızı verdik legal görünüm altındaki illegal örgütler Fethullahçı örgütler olarak karara girdi. Bakanlar Kurulu’na gönderdik onay için bize geldi biz de onadık. Şimdi bu MGK siyaset belgesine artık giriyor. Bu milleti parçaladılar. Bu milleti parçalayanları biz fırsat vermeyeceğiz. Kimi kaçıyor kimi de cezaevlerinde yargılanıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnanıyorum ki İzmir bundan sonra daha bir başka olacak” dedi ve yeni günün ilk dakikalarında konuşmasını tamamladı.

DHA