Buca’da muhteşem Cumhuriyet Balosu

Buca’da muhteşem Cumhuriyet Balosu

Buca, Cumhuriyet’in 94. Yaşını muhteşem bir baloyla kutladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin büyülü atmosferinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu,1930’lu yılların dönem kıyafetleri ve Cumhuriyet devrimlerini anlatan Atatürk fotoğrafları sergisi ile göz doldurdu. Ünlü sanatçı Neco’nun sahne aldığı baloda Bucalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Buca’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem bir baloyla başladı. Buca Belediyesi tarafından Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na, şıklığıyla göz kamaştıran çok sayıda davetlinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İl yöneticileri ,CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, muhtarlar, meclis üyeleri, gaziler,şehit yakınları ve davetliler katıldı.

Dönem kostümleri giyen görevliler tarafından karşılanan misafirlere, balo girişinde Cumhuriyet getirileriyle yakalanan 1930’lu yılların şıklığı ve ruhunu yansıtan kep şapka ve papyon verildi.

Tarihi Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin büyülü atmosferinde, Cumhuriyeti ve devrimleri anlatan Atatürk fotoğrafları sergisiyle keyifli bir geceye başlayan misafirler, etkileyici dans gösterileriyle müziğin ritmine ayak uydurdu.

Balonun açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Cumhuriyet coşkusunun Buca’da artarak devam edeceğini belirterek, “Bu en anlamlı, en büyük bayramımız. Biz birlik oldukça, Cumhuriyete sahip çıktıkça çok güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise dünyadaki 1.5 milyar müslüman nüfus arasında Cumhuriyeti yaşayan ve gıpta ile bakılan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Çam, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bu ülkenin damarında, kanında, canında Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kılacak bir nesil var. Atatürk’ün emaneti Cumhuriyeti sonsuza kadar eksiksiz ve kanımızın son damlasına kadar korumak hepimizin tarihsel görevidir ”dedi.

Buca Belediyesi Cumhuriyet Balosu coşkusu ünlü sanatçı Neco’nun sahne almasıyla doruğa ulaştı. Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde sahne alan Neco birbirinden keyifli şarkıları ve performansı ile göz doldurdu. Kulakların pasını silen muhteşem sesi ile dikkat çeken solist Funda Öncü ise sesi ve yorumuyla Bucalara keyifli bir gece yaşattı.

Cumhuriyet balosu hep bir ağızdan söylenen İzmir marşı ile son buldu.