Trump'tan Kim'e çağrı: Masaya gel!

Trump'tan Kim'e çağrı: Masaya gel!

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin düşman kardeşi Güney Kore'ye gidip nükleer tehditlerine devam eden Kim'i anlaşmak üzere masaya çağırdı.

GÜNEY KORE'DEN, KUZEY KORE'YE MESAJ: MASAYA GELİN

ABD Başkanı  Donald Trump,  Asya turu kapsamında geldiği  Güney Kore'nin başkenti  Seul'daki temaslarına devam ediyor.  Trump,  Güney Kore Lideri Moon Jae-in ile  Mavi Saray'da gerçekleştirdiği ikili görüşme ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısına geçti. Basın toplantısında  Asya gezisinin ana konusu olan  Kuzey Kore tehdidine değindi.  Trump,  Kuzey Kore krizinde ilerleme kaydedildiğini belirterek,  Pyongyang'a "Masaya gelin ve anlaşmaya sağlayın" dedi.

"EVRENSEL BİR TEHDİT"

Trump,  ABD'nin  Kuzey Kore saldırını durdurmak üzere bütün askeri gücünü kullanmaya hazır olduğunu ancak, çatışmayı önlemek için askeri harekat dışında tüm imkanları kullanmaya odaklandıklarını söyledi.  Trump, "Kuzey  Kore, dünya çapında hareket gerektiren evrensel bir tehdit" dedi.

İKİ GÜN KALACAK

Trump, pazartesi günü Japonya ile başladığı 13 günlük  Asya turunun ikinci durağı olan  Güney Kore'de iki gün kalacak.  ABD başkanı, 8-9 Kasım'da  Çin'de temaslarda bulunacak ardından, 10-12 Kasım'da  Vietnam'ı ve 12-13 Kasım'da  Filipinler'i ziyaret edecek.