Demirtaş ile Yüksekdağ'a 'iftira' davasında karar

Demirtaş ile Yüksekdağ'a 'iftira' davasında karar

Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'a iftira attıkları iddiasıyla 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ beraat etti.

Eski HDP eş genel başkanları Demirtaş ile Yüksekdağ, 9 Mayıs 2015'te Kayseri'deki HDP il binasına yönelik saldırı sonrasında Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'a iftira attıkları gerekçesiyle yargılandıkları davadan beraat ettiler.

Demirtaş ve Yüksekdağ, saldırıya kayıtsız kaldığını ve azmettirici olduğunu iddia ettiği Kulular hakkında suç duyurusunda bulunmuş, soruşturmada Kulular hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Bunun üzerine Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında, Kulular'a yönelik 'iftira' suçunu işlediği gerekçesiyle dava açılmıştı.

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ın, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katılmak istemediğini, mahkemede ifade vermek istediğini belirten dilekçesi mahkemeye sunuldu.

Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yüksekdağ ise başka bir duruşması olduğu için duruşmaya katılmadı.

Avukatları, müvekkillerinin mahkeme salonunda ifade verme talebini yineleyerek beraatini istedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme Demirtaş ile Yüksekdağ’ın ayrı ayrı beraatine karar verdi.