Demirtaş; koltuk sevdalısı değiliz, özgürlük sevdalısıyız, bizim başka sevdamız yok

Demirtaş; koltuk sevdalısı değiliz, özgürlük sevdalısıyız, bizim başka sevdamız yok

Demirtaş, "Dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak bir parti değiliz biz. Rahat olun ve göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Muş İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Demirtaş, şunları söyledi: 
'EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEKLER'
"Bunların anlayışına bakar mısın, bunun neyini kabul edeceğiz. Bizi içeri atacaklarmış, kellemiz gitse biz böyle ahlaksızlığı kabul etmeyiz. Siz bize neyi dayatıyorsunuz. Böyle bir ilkelliği, böyle bir ahlaksızlığı, bedeli ne olursa olsun, net söylüyorum, bize diyorlar ya 'dokunulmazlığı kaldırırız, içeri atarız, şunu yaparız, bunu yaparız', aklınıza ne kadar büyük bedel ödetmek geliyorsa, elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biz ahlaksızlığı kabul etmeyeceğiz. Sizin dayattığınız bu insanlık dışı onursuzluğu kabul etmeyeceğiz." 
"Dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak bir parti değiliz biz. Rahat olun ve göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler. Asıl onlar en ağır bedeli ödeyecekler. Bunlar hayatlarında cezaevinin yanından geçmemişler. Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim temsil ettiğim meclis grubumun yarısı ömrünün yarısını hapiste geçirmiş. Bizi cezaeviyle korkutuyorlar. Var mı böyle bir şey? Kendileri korkudan tir tir titriyor. 'Bulunduğumuz koltuğu, makamı, mevkiyi kaybederiz' diye ödleri kopuyor. Zannediyorlar ki biz de öyleyiz. Bizler koltuk sevdalısı değiliz, biz halkımızın özgürlük davasının sevdalısıyız, bizim başka sevdamız yok." 
'KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI KALSIN'
CHP'nin oyları olmadan AKP'nin MHP'nin oyları ile dokunulmazlığı kaldıramayacağını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Diyoruz ki; sadece kürsü dokunulmazlığı kalsın, yani konuşmalarından dolayı milletvekili tutuklanmasın. Çünkü milletvekilinin elindeki tek gücü dilidir. Onu da engellersen vekillik kalmaz. Buna karışmayalım, bunu koruyalım bu dokunulmazlık hepimizin olsun. Ama trafik kazası, trafik suçu ne benim dokunulmazlığım olsun ne sizin. Yaralama suçu, adam mı döveceğiz, milletvekilinin böyle bir yetkisi olmaz. Sen birini dövdüğünde nasıl soruşturma açılıyorsa, bana da açılsın. Benim senden ne farkım var? Hırsızlık mı yaptım? Sen bir küçük çocuk ekmek çaldığında yakasına yapışıp götürüp hapse atıyorsun, milletvekili trilyonları götürdüğünde bir şey yapamıyorsun."