Demirtaş'ın sözleri sonrası Altan Tan'dan açıklama

Demirtaş'ın sözleri sonrası Altan Tan'dan açıklama

HDP milletvekili Altan Tan, HDP'de ayrışma yorumlarıyla ilgili Demirtaş'ın tepki sözleri sonrası bir açıklama daha yaptı.

HDP milletvekili Altan Tan "Dindarlar partiden kopuyor” sözleri sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “HDP yol ayrımında diyenler, kendileri yol ayrımında” yorumuna karşı açıklama yaptı. Tan, "Açıklamalarım ile ilgili spekülatif değerlendirmelerin muhatabı değilim" diyerek "içinde tüm farklı kesimlerin ve çevrelerin yer alacağı demokrasi bloğu/cephesi" çağrısında bulundu. 
Altan Tan yaptığı açıklamada, "Kürt siyasi partileri, çevreleri ve siyasetçileri de bir yol ayrımındadır. Şiddet, çatışma ve topyekûn savaş ile demokratik ve meşru siyaset arasında nihai bir tercihte bulunmak gerekmektedir. Çare ve çözüm tüm etnik-dini-mezhebi-sınıfsal ve ideolojik farklılıkları birlikte barış içinde yaşatmayı hedefleyen demokratik, barışcıl, legal ve vesayetin olmadığı bir siyaset olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda bugün yapılması gereken derhal ve behemehal, hak, adalet, hürriyetleri öne çıkaran yeni adil bir demokratik Türkiye perspektifi ortaya koymak ve bu çerçevede bir birliktelik ve hukuk oluşturmaktır" ifadelerine yer verdi.
Tan, açıklamasında isimlere de yer verirerek "Son günlerde başta Sayın Rıza Türmen, Tarık Ziya Ekinci, Mehmet Altan, Mücahid Bilici, Ali Bulaç, Vahap Coşkun, Mesut Yeğen, Tarhan Erdem, Levent Gültekin ve Taha Akyol olmak üzere her kesimden çok sayıda aydın ve siyasetçinin demokrasi bloğu oluşturma ve sorunları “sakin, bilgece ve rafine” bir şekilde çözme çağrıları hayati derecede önemlidir. Bu çağrılar mutlaka karşılık bulmalıdır. İçinde tüm farklı kesimlerin ve çevrelerin yer alacağı böyle bir demokrasi bloğu/cephesi ancak bu ülkedeki tansiyonu ve gerilimi düşürerek toplumsal uzlaşmayı ve barış iklimini sağlayabilir" dedi.