Demokrat Parti Genel Başkanı: AKP umudumuz şabanı oynuyor

Demokrat Parti Genel Başkanı: AKP umudumuz şabanı oynuyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum sonrası yaptığı açıklamada çarpıcı tespitlerde bulundu. Uysal; “Erdoğan ve AKP, bu referandum sürecinden sayısal olarak kazanmış gibi görünse de siyasal anlamda kendini tüketerek çıktı” dedi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum sonrası twitter üzerinden yaptığı açıklamada çarpıcı tespitlerde bulundu. Uysal, referandumda umudun kazandığını ifade ederek, “Erdoğan ve AKP, bu referandum sürecinden sayısal olarak kazanmış gibi görünse de siyasal anlamda kendini tüketerek çıktı. Bu referandumun tek kazananı 'UMUT'... Kaybedeni ise bu kalitesizliğe ülkeyi 'KORKU' ile mahkum etmek isteyenlerdir!” dedi.

Genel Başkan Uysal, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Millet vicdanında verilen hüküm 'HAYIR' istikametindedir”

“Bütün eşitsizliğe, adil olmayan bir yarışa ve sabit bir şekilde görünen sandık yolsuzluğuna rağmen 17 Nisan sabahı, 15 Nisan'dan daha iyi bir Türkiye'ye uyandık.
 
Hakem kararıyla 'Maçı aldık, atı alan Üsküdar'ı geçti' diyen AKP zihniyeti için de 'Evet'e rağmen aklın dışında çıkış olmadığı, ortada duran bir gerçektir.
 
Meşruiyet temelinden yoksun, tartışmalı bir değişiklik; ne ülkeye ne iktidar sahiplerine bir hayır getirmez.
 
“TBMM’de referanduma bile gerek kalmadan bu çarpıklık giderilmelidir”
 
Millet vicdanında verilen hüküm 'HAYIR' istikametindedir. Yapılması gereken; TBMM’de referanduma bile gerek kalmadan bu çarpıklığın bir an önce giderilmesidir.
 
2019'a varmadan, yarın, bu Anayasa değişikliğinden en çok şikayetçi olacaklar, yine AKP ve liderleri olacaktır.
 
Anayasa değişikliği ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ne de AKP'yi güçlendirdi. 2002'den bu yana onları ayakta tutan tüm toplumsal dinamikler, taşıyıcı kolonlar yok artık.
 
“Hakem kararı(YSK) ile 'maçı aldık' deme sefilliğine sıkışmışlar”
 
'Muhafazakâr'-'İslamcı' kimliği ile sınandığı tüm iddialarında başarısız olmuş bir Erdoğan ve AKP portresi var karşımızda. Yanı sıra, parti devleti enstrümanlarından başka dayanağı kalmamış ve hakem kararı(YSK) ile 'maçı aldık' deme sefilliğine sıkışmış bir AKP var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'kirletilmiş bir seçim süreci' fotoğrafı ile uluslararası alanda daha da yalnızlaşacağı da aşikardır.
 
“Erdoğan ile tek fotoğraf verecek Batılı lider de Trump”
 
'Umudumuz Şaban' modunda ABD Başkanı Trump'ın telefon açmasını siyasi bir başarı gibi kamuoyuna pazarlama noktasına savrulmuş bir AKP. Zaten Erdoğan ile tek fotoğraf verecek Batılı lider de Trump. Trump da ABD ve Batı'da meşruiyet problemi yaşayan bir lider figürüdür.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP, bu referandum sürecinden sayısal olarak kazanmış gibi görünse de siyasal anlamda kendini tüketerek çıktı.
 
Erdoğan milletten ne istediyse almıştır fakat bundan sonra hiçbir mazereti kalmamış, tüm argümanlarını harcamış, siyasal enerjisi tükenmiş durumdadır.
 
Bu referandumun tek kazananı 'UMUT'... Kaybedeni ise bu kalitesizliğe ülkeyi 'KORKU' ile mahkum etmek isteyenlerdir!”