Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal: Türkiye iki kutuplu Siyasete Mahkum edilmeye çalışılıyor

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal: Türkiye iki kutuplu Siyasete Mahkum edilmeye çalışılıyor

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, "Türkiye'deki bütün çevrelerde aday göstermek noktasında bir kararlılığımız ve iddiamız var" dedi.

2 Aralık 2018 tarihinde Demokrat Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen genişletilmiş temsilciler meclisi toplantısında aldıkları kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "24 Haziran seçimleri sonrası aslında birbirini tamamlayan 31 Mart seçimleriyle karşı karşıyayız. Türkiye'de 16 Nisan referandumuyla değişen bir takım şartlar var, ve Demokrat Parti olarak seçim süreçleriyle ilgili bütün bunlara kayıtsız kalmadan ama elbette Demokrat Parti olarak geçen hafta gerçekleştirdiğimiz temsilciler meclisi toplantımızda aldığımız kararla Türkiye'deki bütün çevrelerde aday göstermek noktasında bir kararlılığımız ve irademiz var" diye konuştu.

"Türkiye iki kutuplu Siyasete Mahkum edilmeye çalışılıyor"

Demokrat Partinin Genç Lideri ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal 31 Mart yerel seçimlerine hatırı sayılır bir zaman dilimi olduğuna dikkatleri çekerek, seçim takviminin 2 Ocak 2019 tarihi itibariyle başlayacağını söyleyerek, şu açıklamada bulundu:

"Şubat ayı itibariyle de nihai seçim kurullarına adaylıklar büyükşehirlerde, illerde ve ilçelerde, beldelerde belirlenecek. İl genel ve belediye meclis üyeleri de belirlenecek. Bütün bu süreç içerisinde elbette önümüzde hakikaten Türkiye'nin kutuplaşmamasını istediğimiz ama iki kutupluluğa her noktada mahkum edilmeye çalışılıyor.

Makul ve namuslu insanların etrafında birleşme noktasında bir irade çıkarsa elbette bunları şahsi önceliklerimizle değil, bir yanda ülkemiz ve öbür yanda partimiz öncülükleriyle değerlendirme imkanı bulacağız.

Ama bugün itibariyle söyleyebileceğim; bizler yetkili kurullarımızla ve meşru kurullarımızla aldığımız hem de temsilciler meclisimizde bütün genişletilmiş manada ilçe başkanlarımız ile yaptığımız toplantıda adaylarımızı her noktada her seçim çevresinde aday çıkarmak noktasında bir kararlılığımız var."


Üzerimizden ölü toprağını atmak zorundayız, silkinmek mecburiyetindeyiz. Kendimize dönmek mecburiyetindeyiz.

Hiç kimse değilse bizler Demokratlar olarak tükenmiş muhalefet anlayışını yerle bir etmek, fikir, düşünce, siyaset ve strateji üreten, umutları besleyen kararlı bir anlayışla harekete geçmek mecburiyetindeyiz.

Bizler sağımızdan solumuzdan kolayı tercih etmiş dar iktidar alanlarına boğulmuş olanlara bakmayacağız. Bizdeki azim, bizdeki yürek, bizdeki inanç ve kararlılık bunu başarmaya yeter.

Engeller koysunlar, sesimizi daha da kıssınlar, imkanlarımızı daha da yok etsinler. Aziz Türk Milleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan sadakatimiz ve bize bu sadakati emreden Demokrat Parti ruhumuzla bizler el ele gönül gönüle her engeli aşarız Yüce Allah’ın izniyle…

Bu bizim için tarihi bir görevdir.

Herkes sussa biz susmayacağız. 

Herkes korksa biz korkmayacağız. 

Herkes teslim olsa biz olmayacağız. 

Kimse inanmasa biz inanacağız.

Karınca misali hedefe varmasak da bu yolda ölmek boynumuzun borcudur.

Birilerine teslim olmaktansa bedel ödeyeceğiz, bu yolda öleceğiz.

Bizim bu yoldan dönüşümüz olmadığı bilinmelidir. Biz önümüzdeki tabloyu çok net görüyor ve anlıyoruz. Ve bugün bu Temsilciler Meclisi zemininde yeniden Türkiye’nin bulunduğu bu tarihi eşikte tarihinde karşı karşıya kalmadığı meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı bu noktada yeniden bu büyük ülkeyi bu cenderenin içerisinden nasıl çıkaracağımızı idrakimizi bu zemine tazeleyerek millet önünde yarınlarını aydınlatacak zihni berrak, fikri berrak, ruhu berrak azim ve inancını kararlılıkla ortaya koymuş kadrolar olarak milletin önünde sağımıza solumuza bakmadan, arkamıza önümüze bakmadan inandığımız ideallere amasız bir mücadele içerisinde yürümeye var mıyız değerli arkadaşlarım?


Ne sesimizi kesmekle gerçekleri değiştirebilirsiniz, ne de bildiğimiz bu gerçekler karşısında mücadele azmimizi kırabilirsiniz.


 “Herkesin üç maymunu oynadığı bu arenada şahlanan bir küheylan var”


Kimse yoksa biz varız. Hürriyetçi demokratlar var. 

Bugün herkesin ikbal peşinde koştuğu bu seçim ikliminde, bu kış ayında Ankara’da varlık iradesini ortaya koyan siz değerli Demokratlar var.

Herkesin üç maymunu oynadığı bu arenada şahlanan bir küheylan var. Krala ve kralcılara inat, her biri mangal yürekli Demokratlar var.


"Millet umut arıyor."


Necip Fazıl’ın “Bir gemi arıyorum pusulası imandan, alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan” dediği gibi, pusulası halis iman olan ve bu milleti hüzünden huzura taşıyacak bir gemidir Demokrat Parti.

Bugüne kadar olduğu gibi, ama her zamankinden fazla bir iman, inanç ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

Gömlek değiştiriyoruz diyerek hukuku, demokrasiyi askıya alanlara karşı demokrasiyi, adaleti, hukuku savunacağız.

Ayrıştıranlara karşı birliği, bütünlüğü, beraberliği,

Nefrete karşı sevgiyi,

Bireysel ikbal sevdalılarına karşı milletin istiklal ve istikbalini,

Baskı ve zulme karşı adaleti, hakkı ve hukuku,

Servet düşkünlerine karşı milletin zenginliğini ve refahını sonuna kadar savunacağız.