Deniz Baykal'dan İstanbul çağrısı!

Deniz Baykal'dan İstanbul çağrısı!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 31 Mart İstanbul seçimlerine dair açıklamasında, "En kısa zamanda İstanbul'da olağan süreçleri işleterek yaptığımız seçimin sonuçlarını ilan etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "En kısa zamanda İstanbul'da barış ve huzur içinde yaptığımız, olağan süreçleri işleterek yaptığımız seçimin sonuçlarını ilan etmeliyiz. Bu Türkiye'ye yapılan saldırıları temelinde etkisiz kılmak demektir. Bu saldırılar Türkiye'ye karşı büyük bir haksızlıktır" dedi.  

Ankara'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından geçen hafta Antalya'ya dönen CHP Milletvekili Deniz Baykal, gündeme yönelik DHA'ya açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Baykal, ekonomi, dış ve iç politikanın ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Yeni gerginliklerin hızla büyümeye aday olduğunu kaydeden Baykal, Ortadoğu'da bugüne kadarki sıkışmışlığın yaşanmadığını vurguladı. 

ABD'nin İsrail'e alışılmış ölçüde desteğinin ötesinde, bir çeşit açık kart vermiş gibi durumun ortaya çıktığını dile getiren Baykal, Ortadoğu'da ciddi tehlikeli bir patlamanın eşiğinde olunduğunu gösterdiğini aktardı. Baykal, "Türkiye de bu sıkıntıyı ekonomi, iç ve dış politikada yaşıyor. Ülkenin zaten Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminden itibaren, Cumhuriyet'in başlangıç yılları dahil uluslararası baskıya maruz kaldığı çok açık. Türkiye'nin bağımsız, güçlü, etkin, bütünleşmiş bir güç olması bu bölgede birilerini rahatsız ediyor. Halbuki Türkiye'nin durumu bölgenin barış ve istikrarına çok büyük katkı yapıyor" dedi.