İngiltere yeni Ankara Büyükelçisi Anıtkabir’i ziyaret etti

İngiltere yeni Ankara Büyükelçisi Anıtkabir’i ziyaret etti

Beşiktaş hayranlığıyla bilinen İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore'un ardından büyükelçi olarak atanan Sir Dominick Chilcott ilk resmi gününde Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtbakir anı defterine Türkçe yazan Chilcott'un da Moore gibi iyi derecede Türkçe okuyup yazması dikkatlerden kaçmadı.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, ilk resmi görev gününde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Büyükelçi Chilcott anı defterine Türkçe yazdığı metni ‘istikbal göklerde’ şeklinde bitirdi. Birleşik Krallık Büyükelçisi Chilcott ve beraberindeki heyet Atatürk’ün Mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Büyükelçi Chilcott, daha sonra Misak-ı Milli Kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Büyükelçi Chilcott Özel Deftere şunları yazdı:

Türkiye’deki görevime başlarken muhteşem bir asker ve ileri görüşlü bir devlet adamı olan Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıyor olmak benim için büyük bir onur. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde kazanmış olduğumuz ivmeyi daha da geliştirerek, Britanya’nın Türkiye ile ilişkilerinin ve dostluk bağlarının önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğini ve işbirliği ve ortaklığımızın, eminim ki Atatürk’ün de isteyeceği gibi, Türk ve Britanya halklarının çıkarlarına hizmet edeceğini umuyorum. İstikbalimiz göklerde.