Depremzedelerin evleri 5 aydır hala yapılmadı, ne zaman yapılacak?

Depremzedelerin evleri 5 aydır hala yapılmadı, ne zaman yapılacak?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, TBMM’nin 117. Oturumunda Çanakkale Ayvacık ilçesindeki hasar gören ve yıkılan evlerinin hala yapılmamış olduğunu gündeme getirerek Meclis Genel Kurulunda söz aldı.

KonuCHP’li Öz, Ayvacık İlçemizdeki depremzedelerin yıkılan evlerinin yapımına Nisan ayında başlanacağının sözü verildiği halde bir çivi dahi çakılmadığının vurgusunu yaparak, şunları ifade etti;

HANİ EVLER ÜCRETSİZ YAPILACAKTI BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI

“2017 Şubat ayında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremde Taşağıl, Tuzla, Yukarıköy, Çamköy ve Gülpınar köylerinde hasar ve yıkım meydana gelmişti.
 
Evleri yıkılan, hasar gören köylümüz AFAD'ın kurduğu konteyner evlerde yaşamaktadır. Deprem bölgesini ziyaret eden AK PARTİ milletvekilleri ve Hükûmet yetkilileri müjde vererek evlerin ücretsiz yapılacağını dile getirmişlerdi.
 
18 Mart törenlerinde Çanakkale'ye gelen Başbakan, depremzedeleri ziyaretinde, evlerin temellerinin 9 Nisan’da atılacağı sözünü vermişti. Bugün itibarıyla bölgeye bir çivi dahi çakılmamıştır. 

SÖZ VERİLDİĞİ HALDE DEPREMZEDELER MAĞDUR MU KALACAKLAR?

"Ücretsiz yapılacak." denilen evlerin şimdi yirmi yıllık kredi ödemesini kabul edenler için yapılacağı söylentileri doğru mudur? Doğruysa, ödeyemeyecek olan vatandaşımız mağdur mu kalacaktır? Ücretsiz yapılacağının sözünü verdiğiniz evlerin yapımına ne zaman başlamayı planlıyorsunuz?” dedi.

Konuşmasının sonunda Muğla’da yaşanan depreme de değinen CHP’li ÖZ; “Geçtiğimiz gün deprem yaşayan Muğlalı hemşehrilerime de geçmiş olsun dileklerimi sunarım.” dedi.